Sådan rammer en CMO sine B2B kunder med video

Posted by Peter Jensen on

Video overtager B2B segmentet.

I 2020 kan du ikke længere benægte den indflydelse, video kan have på din kommunikationsindsats i hele din virksomhed. Video er lettere for de fleste marketingfolk at forestille sig i B2C øjemed, hvor B2B kan virke lidt mere kompliceret og til at kræve mere tanke bag en vellykket strategi.

Din markedsføringsstrategi skal være dynamisk - du kan ikke stole på et forældet dokument, der for et år siden var tilfældigt oprettet uden nogen reel tanke eller plan. Forbrugerne ønsker, at den bedste mulighed skal præsenteres for dem, men de ønsker ikke, at det skal smides i ansigtet på dem.

Købsadfærd har ændret sig, og kunder viser større interesse i at undersøge muligheder samt for hele processen bag at finde den bedste løsning til deres behov. Dette er især vigtigt for B2B marketingfolk.

70% af B2B kunder baserer nogle af deres købsbeslutninger på selve brand videoen. Her er 4 måder, hvorpå B2B-virksomheder kan bruge videoindhold, og udnytte dette ønske om ‘processen i at undersøge' for at finde den bedste løsning’:

 

1. Demonstrer produkter og services.

En forklaringsvideo kan hjælpe med at demonstrere en kompliceret proces eller procedure eller vise produkter i aktion. Denne form for indhold hjælper med at konvertere et potentielt B2B kundeemne til en kunde. Produktdemo videoer hjælper også med at opbygge tillid og autoritet hos dine potentielle kunder. Dette er især vigtigt i dagens digitale verden. De fleste potentielle købere er på farten og har ikke tid til at læse utallige blogindlæg, e-bøger eller whitepapers vedrørende forretningsløsninger, men de vil se en hurtig demovideo for at se, hvordan produktet fungerer i praksis. Faktisk har 81% af virksomheder i en undersøgelse sagt, at deres forklaringsvideoer har hjulpet med at øge salget.

 

2. Kunde testimonials.

Brug videoudtalelser for at skabe endnu mere troværdighed. Især B2B kunder kan ikke lide at blive solgt til - det har vi nævnt. Så brug andre kunder til at videresende din besked. Faktisk viser undersøgelser, at 92% foretrækker at høre udtalelser fra andre i samme situation som dem end budskaber gennem traditionel reklame. Glade kunder vil blive set og hørt ligesom venner eller bekendte til modtageren, hvilket giver den opfattelse, at udtalelserne om dine produkter eller tjenester er ægte og ærlige.

 

3. Giv et kig behind-the-scenes.

Brug af video til at opdatere dine kundeemner om hvad, der sker internt i virksomheden, er en fantastisk måde at engagere dine potentielle kunder. På din næste messe eller konference, så giv dit netværk et kig bag kulisserne op til og på begivenheden. Dette indhold kan vise et andet perspektiv af dit brand end den faktiske konference. Denne særlige type videoindhold giver et ansigt og en persona til et ellers ansigtsløst firma.

 

4. Fortæl dit brands historie.

Video giver seerne indblik i, hvordan virksomheden fungerer - et kig bag brandet og logoet. Dette indhold hjælper med at menneskeliggøre virksomheden og opbygger igen tillid med potentielle kundeemner, fordi du ser mere gennemsigtig ud gennem denne type indhold. Den mest enkle måde at udføre dette på er gennem en brandvideo, der kan vises på tværs af dine sociale kanaler og på din 'Om os' side på din hjemmeside.

Video - uanset typen - giver uendelige muligheder for B2B-virksomheder.

← Older Post Newer Post →