De 14 bedste Chrome extensions til marketingsmedarbejderen

Posted by Peter Jensen on

Chrome er den mest populære browser overhovedet med ca. 70% markedsandel på desktop verden over. Men vidste du, at det også er et utroligt nyttigt værktøj for marketingfolk?

Extensions er gavnlige for brugerne, fordi de giver dig mulighed for at oprette en browseroplevelse, der er skræddersyet til dine specifikke behov og den måde, du kan lide at arbejde på. Når du tager mere kontrol over Chromes funktionalitet, opretter du et mere personligt arbejdsområde.

Der er et enormt bibliotek med plugins derude (de fleste af dem er gratis), der kan hjælpe med at forbedre hastigheden og effektiviteten af en lang række marketingopgaver, men hvor begynder du? Hvordan ved du, hvad du går glip af? Her har vi samlet en liste over 14 Chrome-extensions, som kan være gavnlige for marketingmedarbejdere. Nogle af dem bruger vi selv dagligt, nogle bruger vi sjældent, og andre har vi kun hørt og læst (gode ting) om.

 

1) Similar Web.

Det gør den: Estimerer konkurrenters trafik.
Beskrivelse: Ved a klikke på ikonet SimilarWeb i Chrome-proceslinjen kommer der en dropdown, som giver en vis indsigt i, hvordan en konkurrerende hjemmeside performer - inklusiv estimater af absolut trafik og en relativ opdeling af trafikkilder og lokalitet for målgrupper. Dette kan være nyttigt til benchmarking af dig selv mod andre samt vurdering af rækkevidden af en potentiel co-marketing partner.

 

2) Grammarly.

Det gør den: Finder stave- og grammatikfejl, når du skriver dokumenter og e-mails.
Beskrivelse: Når den er installeret, fremhæver Grammarly stave- og grammatikfejl i ethvert tekstindtastningsfelt på en måde, som vi alle er bekendt med fra Microsoft Word. Trykker du på den fremhævede fejl, viser Grammarly den anbefalede ændring, så du hurtigt kan forbedre kvaliteten af din tekstforfatning.

 

3) Buzzstream Buzzmarker.

Det gør den: Finder kontaktoplysninger.
Beskrivelse: Buzzstream Buzzmarker gennemsøger den hjemmeside, du er på, og trækker kontaktoplysninger for personer, der er tilknyttet hjemmesiden. Du kan derefter tilføje disse kontakter direkte til din Buzzstream-database og sende en individuel eller bulk-e-mail fra dets CRM.

 

4) TubeBuddy.

Det gør den: YouTube optimering.
Beskrivelse: TubeBuddy er et vigtigt værktøj for enhver videomarkedsfører. Det viser detaljerede analyser ud for enhver YouTube-video. Det viser tags, visninger og hvor mange "best practices" en bestemt video overholder. Når du uploader en video, forslår TubeBuddy tags og optimeringer til metadataene for at sikre, at du maksimerer den potentielle rækkevidde for den pågældende video.

 

5) Ghostery.

Det gør den: Viser hvilke trackere andre sider bruger.
Beskrivelse: Ghostery er primært en tracker- og ad-blocker, men indeholder også en nyttig liste over trackere og cookies, der udløses af hver side, du besøger. Disse oplysninger kan være nyttige til konkurrentanalyse.

 

6) MozBar.

Det gør den: Viser forbedring af søgeordsoptimering på en given side og evaluerer den samlede autoritet en hjemmeside har.
Beskrivelse: MozBar  fungerer enten som en drop-down og leverer detaljerede meta- og linkdataanalyser på enhver hjemmeside, du besøger, eller som et fast ikon på proceslinjen, hvilket angiver domænemyndigheden på det aktuelle websted. De to mest udbredte funktioner er sandsynligvis "Sideanalyse", som giver dig mulighed for at få indsigt i bl.a. titlen og beskrivelsen, og "Link metrics", som giver dig mulighed for at se hjemmesidens autoritet.

 

7) Page Analytics (by Google).

Det gør den: Se hvilke interne links brugerne klikker på din hjemmeside.
Beskrivelse: Page Analytics er et meget praktisk værktøj til at gøre Google Analytics-data mere handlingsdygtige. Når du klikker på ikonet på Chrome-proceslinjen, vises der en rulleliste, som viser besøgsdata på sideniveau sammen med et overlay på hele siden, der viser procenttal på hvert af de viste interne links, hvilket viser dig, hvor brugere typisk klikker sig til fra enhver given side, hvorved du bedre kan forstå brugerrejser.

 

8) LinkedIn Sales Navigator.

Det gør den: Finder folks e-mail adresser.
Beskrivelse: LinkedIn Sales Navigator tilføjer en sidebjælke til din Gmail-konto, der viser detaljer fra Linkedin-profilen, der er knyttet til den e-mail adresse, du skriver til. Du kan derfor bruge værktøjet til at validere personer baseret på bestemte e-mail adresser.

 

9) Buffer.

Det gør den: Planlægger opslag på sociale medier.
Beskrivelse: Buffer tilføjer ikoner til Twitter-indlæg, så du kan planlægge at dele opslag. Du kan også bruge udvidelsen til hurtigt at planlægge et opslag på SoMe, som linker til den URL, du er på i øjeblikket, og du kan dele ting på tværs af LinkedIn, Facebook og Twitter samtidig.

 

10) Bitly.

Det gør den: Forkorter links til opslag på sociale medier.
Beskrivelse: Ved at klikke på Bitly-ikonet i Chrome-proceslinjen oprettes hurtigt et tilpasset kort link (som du kan ændre navnet på) til den side, du er på. Dette fremskynder tingene, hvis du planlægger mange sociale opslag i træk.

 

11) Google PageSpeed Insights API-udvidelse.

Det gør den: Få et hurtigt overblik over, hvor hurtige dine sider er.
Beskrivelse: PageSpeed Insights er et overordnet overblik over hjemmesidens hastighed, og det er nyttigt, når man ser på at optimere indlæsningshastighed og brugeroplevelse. Ved at klikke på ikonet i Chrome-proceslinjen indlæses PageSpeed Insight for desktop og mobil samt en samlet score for mobilvenlighed.

 

12) Tag Assistant (by Google).

Det gør den: Kontrollerer at alle passende tags affyres på en bestemt side.
Beskrivelse: Tag Assistant registrerer hvilke tags, der affyres af Google Tag Manager og giver derefter en liste, som du kan observere eller eksportere. Det er et simpelt værktøj, men kan være meget nyttigt, når du skal finde sporingsproblemer på dit websted.

 

13) User Agent Switcher.

Det gør den: Tester hvordan dit websted fungerer på forskellige enheder og browsere.
Beskrivelse: User-Agent Switcher giver dig ganske enkelt mulighed for at tilsidesætte dine standard browserindstillinger og se på nettet fra andre enheders og browseres perspektiv.

 

14) Keywords Everywhere.

Det gør den: Finder nye keywords til SEO & PPC.
Beskrivelse: Keywords Everywhere tilføjer en boks til enhver Google-resultatside, der viser lignende søgeord som det, der blev søgt efter sammen med nøgleordets volumen, den gennemsnitlige CPC og en konkurrence score. Funktionen "Tilføj søgeord" giver dig derefter mulighed for at opbygge en nøgleordsliste, mens du udforsker forskellige Google-søgeforespørgsler.

 

Vi håber, at denne liste er nyttig, når det gælder opbygning af din egen personlige samling af Chrome-udvidelser. Og vi håber, at disse Chrome extensions kan gøre fine marketingsopgaver bare LIDT lettere i dit daglige workflow.

← Older Post Newer Post →