Derfor har dit brand brug for video

Posted by Peter Jensen on

Er video virkelig så vigtig for at få succes med brand marketing?

Når handler om effektivt at markedsføre sit brand, handler det mindre og mindre om at distribuere tonsvis af annoncer og mere og mere om at skabe værdifuldt indhold. Historisk set har størstedelen af brand-building indhold også altid været baseret på, om der var en succesfuld TV reklame. Men betyder det, at virksomheder i fremtiden SKAL bruge video for at skabe et brand? Når alt kommer til alt er der jo masser af andre måder at promovere sin virksomhed på.

Her er grundene til, at video er det bedste medium til din brand marketing.

 

Præsenter dit brands fulde identitet.

Du har arbejdet hårdt for at udvikle din brandidentitet, så hvorfor ikke give dit publikum et mere fuldstændigt billede af, hvem du er som brand? Video er den bedste og mest skalerbare måde at præsentere dit brands fulde identitet på.

Når du ser på andre former for kommunikation, er blogindlæg en god måde at dele din virksomheds idéer og koncepter ved at vise dit brands tone of voice. Podcasts giver dig mulighed for at tilføje personlighed til dit budskab. Og billeder giver dig mulighed for at vise de mennesker, der udgør din virksomhed. Men video er det eneste medie, der kan bringe alle disse elementer sammen for at vise din virksomheds fulde identitet og hjælpe dig med at skabe mere personlige forbindelser med dit publikum.

 

Udtryk dit brands unikke stil.

Med video kan dit branddesign gå langt ud over farvepaletter og logoer (som ér vigtige vel at mærke). Med video har du mulighed for at vise dit brand i alle facetter lige fra førnævnte tone of voice og personlighed til visuel stil - og selvfølgelig musik. At have flere elementer at lege med betyder mere plads til at cementere en unik og distinktiv brandidentitet, hvilket hjælper dig med at gøre et varigt indtryk på dit publikum.

 

Vis dine teammedlemmers personligheder.

Branding fungerer ikke super godt, når det kun tænkes som et lag oven på en anden eksisterende markedsføring. For at være effektiv skal det i stedet komme fra selve kernen af virksomheden - de fælles overbevisninger, værdier og handlinger fra de mennesker, der er i virksomheden.

Når du dokumenterer dit team på video, fanger du hele spektret af deres udtryk (endda de små fejl, der gør os mere menneskelige). Det er en bedre mulighed for at vise din karakter og give et bredere publikum et glimt af, hvem du er, og hvad du handler om.

 

Skab en stærk følelsesmæssig forbindelse.

Begrebet brand likeability er i virkeligheden med vægt på "likeability" (dvs. positive følelser rettet mod en anden). Da video er det mest direkte menneske-til-menneske medie på internettet, er det mediet, der kan hjælpe dig med at skabe de stærkeste bånd med dit publikum.

Når du bruger en masse tid på at se videoer fra et specifikt brand, føles det meget, som du har brugt en masse tid med virksomheden bag dette brand. I sidste ende ønsker du, at folk skal bruge mere tid på dit brand, føle sig tættere på og styrke deres forbindelse til din virksomhed på grund af det. Video er den bedste måde at lave denne tilknytning på.

 

Sig mere på kortere tid.

Der er en grund til, at det er muligt at tilpasse tusindsiders bøger til en film på 90 minutter. Kombinationen af billed, lyd og fortælling giver dig mulighed for at sige en masse ting på én gang. I en verden fyldt med uendelige muligheder for at se andet content end netop dit, kan du efterlade et uforglemmeligt indtryk med video meget hurtigere end du kan med blogindlæg eller podcasts. Af den grund har en times  video, hvor dit publikum er fuldt engageret i dit indhold, større indflydelse på seeren, end andre formater har.

 

Skil dig ud på sociale medier.

Hvis du overhovedet bruger nogen tid på sociale medier, ved du, at video har formet den måde, disse platforme fungerer på. Facebook, Twitter, Instagram - og endda LinkedIn - har alle indbyggede videoplatforme. Hvis du vil være i stand til at skille dig ud og skabe en engageret målgruppe på sociale medier, så bliver du nødt til at have meget videoindhold. Men det er ikke alt. Video får meget højere engagement på (næsten) alle platforme end opslag med tekst- eller billede, hvilket betyder, at brugen af video er den bedste måde at få vist dit indhold.

 

Men podcasts er en god start.

Vi ved, at det er svært at ændre din content marketing strategi til at fokusere på video. Men hvis du ikke kan tage springet endnu, er en god start at dyppe tæerne i podcast. Podcasts er en fantastisk måde at eksperimentere med at dele din personlighed og idéer i et andet, engagerende format.

Plus, i disse dage er de temmelig enkle at oprette og distribuere - eksempelvis gennem Anchor. For at komme i gang er alt, hvad du behøver, en nogenlunde mikrofon og et relativt stille sted at optage. Og når du først har opbygget en vellykket content marketing strategi med podcast, har vi alle de oplysninger, du har brug for for at starte med at producere videoer til SoMe.

← Older Post Newer Post →