Her skal du dele din virksomheds videoer

Posted by Peter Jensen on

Antallet af eksisterende sociale videoplatforme ser ud til at vokse hvert år. Som marketingfolk er vi altid på udkig efter nye måder at dele vores indhold og få vores forretning opdaget. Det gør det imidlertid ikke let for os at vælge, hvor vi skal distribuere de videoer, vi har investeret så meget tid og energi i at skabe.

Typisk var YouTube stedet for alle videoer, inklusiv long-form, snackable, informativt, underholdende osv.. Men i disse dage er alle sociale netværk videoplatforme. Med så mange muligheder, vi har til rådighed, er det svært at vide, hvilke(n) platform(er) der giver mest mening for netop din virksomhed. Når alt kommer til alt, hvis du gør det rigtigt, deler du ikke bare den samme video på tværs af alle dine netværk. Det betyder, at du investerer endnu mere tid i at skabe unikke versioner af dit indhold, der passer til hver platform.

I dette indlæg skal vi se på det sociale videolandskab, som det ser ud i dag, og hvordan faktorer såsom dit publikum, dit budskab og hvad du måler kan hjælpe med at informere dig til at tage beslutninger om distribution af dit brands videoindhold!

 

Fremgangen i niche videoplatforme.

Mens YouTube stadig er super populært, investerer andre sociale netværk nu også meget i video. Desuden dukker nye videonetværk op hele tiden, hvilket betyder, at alle kan finde det perfekte sted at dele deres indhold online.

I slutningen af 2017 lancerede både LinkedIn og Reddit indbygget video, og baseret på den succes lancerede Reddit in-stream videoannoncer et år senere. I 2018 blev mobilvideo-appen TikTok verdens mest værdifulde startup. Twitch havde også et godt år i 2018, med sine gaming livestreams, der oplevede en stigning i seere på 21%. I 2019 udgav Twitter en ny kamerafunktion, der opmuntrede til optagelse fra appen.

Videoproduktion er også blevet meget lettere i de senere år. Uanset om du er en enkeltperson eller en lille virksomhed eller teknisk nørd, kan enhver lave en video. Dette er sket gennem stadig højere kvalitet i smartphonekameraer, hurtige internetforbindelser og produkter som gratis videoredigeringssoftware.

Så hvordan bestemmer du, hvor du skal distribuere dit brands videoindhold? Det hele kommer ned til et par enkle spørgsmål baseret på kategorier, som enhver videomarkedsfører skal være bekendt med:

 • Målgruppe:
  Hvem laver du disse videoer til specifikt?
  Hvor kan dit publikum lide at tilbringe deres tid?

 • Brand:
  Hvad vil du have, at folk skal vide om dig gennem dine videoer?
  Hvilke historier prøver du at fortælle?

 • Engagement:
  Hvad vil du have, at folk skal gøre med dine videoer?
  Hvordan vil du måle succes?

Svarene på disse spørgsmål gør det meget lettere at vælge den bedste platform til dit indhold!

 

Hvem udgør dit publikum?

Der er to typer mennesker på enhver videoplatform: Brugere, som er dit potentielle publikum, og content creators, som både er konkurrenter og ligesindede. At finde sin plads blandt begge vil give dit indhold den bedste chance for succes.

Nogle platforme har eksisterende samfund for de personer, du søger at nå. Start med nogle demografiske oplysninger for at finde ud af, om dit publikum hænger ud på en bestemt platform. Nedenfor er en super hurtig, generel oversigt over brugerstatistikker for populære og nye platforme:

 • Twitch: 55% millennial (Gen-Y), 81% mænd, gamere

 • Reddit: primært 18–29 årige, 67% mænd, hyppige internetbrugere

 • Facebook Live: Alle aldre (over 2 milliarder mennesker)

 • Instagram-historier: Alle aldre, 68% kvinder

 • Snapchat: Gen-Z

 • Twitter: Gen-Y og op efter

 • LinkedIn: Erhvervsmæssige beslutningstagere, 56% mænd

 • TikTok: Gen-Z

Og dette er kun et par eksempler. Ikke underligt at det er så svært at vælge. Når du har fundet den platform, der passer bedst demografisk, kan du derefter se på brugernes interesser og vaner. Overvej hvordan og hvorfor lignende målgrupper bruger forskellige platforme. F.eks. bruges Snapchat orimært til privat besked, mens TikTok-videoer er optimeret til offentlig visning.

Overvej derefter de andre mennesker på platformen - de konkurrerende content creators. Får andre brands traction? Skaber de indhold, der interesserer dig og dit publikum? Du kan tage udgangspunkt i dette til at komme med nye idéer.

 

Hvilken historie prøver du at fortælle?

Et brand, der bruger Twitch til at streame onlinebegivenheder, skaber et andet førstehåndsindtryk end et, der hovedsageligt distribuerer indhold via Twitter. Hver historie, du fortæller, filtreres gennem platformens linse. Men du har stadig brug for et budskab, der resonerer med brugen af platformen.

Her er et par eksempler på, hvordan historiefortælling kan arbejde sammen:

Livestreams: Viser, at du er gennemsigtig, og at du nyder spontane interaktioner.

 • Brug Facebook Live til: At streame begivenheder og interviews.

 • Brug Twitch til: At streame din skærm og dig selv.

 • Brug Twitter Live til: At streame nyhedsværdige hændelser.

Serier: Viser, at du er ekspert på et emne, at du vil dele viden, og at du er villig til at gå i dybden for at udforske et spørgsmål eller et emne.

 • Brug YouTube og Facebook til: At promovere trailere, vise behind the scenes, samt at gruppere og vise dit fulde indhold.

Daglige stories: Viser, at du vil give dine følgere indblik på daglig basis, at du ikke er bange for produktion af lavere kvalitet, og at du ved, hvordan man skaber visuelt fængende indhold.

 • Brug Instagram-stories til: At fange spontane begivenheder, give hurtige tips, vise snippets af behind the scenes, dele brugergenereret indhold og samarbejde med influencers.

 • Brug Snapchat til: At tilbyde eksklusivt indhold til dine mest dedikerede fans.

Video hjælper dig med at fortælle din brandhistorie på en visuel, menneskelig måde. Den rigtige platform hjælper dig med at levere dén historie i en tiltalende, engagerende pakke, der resonerer med, hvordan dit publikum foretrækker at konsumere indhold.

 

Hvordan måler du succes?

Som ethvert andet marketinginitiativ bør afprøvning af nye videoplatforme være knyttet til nogle målbare målsætninger. Tænk over, hvad du håber på at få ud af dit brands videoer, og hvordan successcenariet ser ud.

Med sociale netværk ønsker du sandsynligvis at måle engagement på dit indhold på platformen ved hjælp af deres analyseværktøj. Elementer såsom impressions, visninger, antal følgere og abonnenter, likes/upvotes/reaktioner, kommentarer, retweets og delinger er alle betydningsfulde metrics inden for disse platforme og vil bidrage til dit brands vækst i disse omgivelser.

På dit websted vil du måle din videos ydeevne anderledes. Organisk trafik, tid brugt på side og genererede leads er alle gode målinger at måle dit indholds succes på.

For både sociale platforme og dit eget website er "Time Watched" en vigtig metric for video. Time Watched viser ikke kun, hvad der er den mest iøjnefaldende, lokkende ting at klikke på, eller hvilket indhold der overtaler folk til at købe et bestemt produkt - i stedet viser det, hvad folk bliver for at se, og hvad der får dem til at interagere med dit indhold på en meningsfuld måde. Dette giver dig mere information om, hvad dine kunder virkelig interesserer sig for, og hvordan du kan connecte mere dybt med dem.

 

Find det rigtige sted til din video.

Med alle disse nye videoplatforme der dukker op, har du mange muligheder for at interagere med og vinde potentielle kunder. Og når du deler dit indhold på nye nicheplatforme, kan du oprette meget specifikt indhold, der er mere målrettet. Du kan også udtrykke dit brand mere tydeligt uden begrænsningerne i traditionelle distributionsplatforme, og dét kan hjælpe dig med at lære mere om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. På denne måde går både mediet og budskabet hånd i hånd - uden at ofre dit brand.

← Older Post Newer Post →