10 måder at skabe en following til dit video content

Posted by Peter Jensen on

At opbygge et publikum til din videoserie kan måske virke lidt skræmmende - hvordan får du folk til at sætte sig ned og se det indhold, du brugte blod, sved og tårer på at skabe? Sandheden er, at dét, at distribuere din serie og få folk til at være opmærksomme på og tale om den, er en enorm stor del af at skabe connection mellem dit brand og dine følgere. Det er også noget, du aktivt skal være opmærksom på gennem hele produktionsprocessen. Du skal ikke bare bekymre dig om at promovere din serie, når serien er færdig - der er masser, du kan gøre, mens du producerer dit indhold for at sikre, at det rigtige publikum kommer til at se det.

Uanset om du er et par episoder inde i din virksomheds første videoserie, eller hvis du bare er i idéfasen af processen, kan du tjekke disse måder, hvorpå du får din following til at vokse over tid og får flere folk interesseret i at se dit video content.

 

1. Gør det nemt for dine medvirkende at sprede ordet.

Du brugte mange kræfter på at finde dine medvirkende, pleje dine forhold til dem og sende oplysninger frem og tilbage, men du fulgte ikke op på dem, da afsnittet med dem blev live. Du vil ikke at gå glip af muligheden for at opfordre de medvirkende til at sprede ordet. Gør det super let for dem at dele de afsnit, de er med i, med deres personlige netværk ved at give dem nøjagtigt, hvad de har brug for for at komme i gang med bare et par klik.

Her er et par forslag til, hvad du kan dele:

  • Forskellige udklip af deres afsnit, hvor de laver en pointe.

  • Billeder fra afsnittet med citater, der understreger vigtige budskaber.

Det er en fed måde at få flere mennesker til at se dit indhold, og den gode nyhed er, at du kan opmuntre dine medvirkende til at gøre dette uden at virke påtrængende eller krævende. Sørg for at fortælle dine medvirkende, at det ikke er obligatorisk, men at det ville være rigtig godt, hvis de ville dele det på sociale medier. Det vigtigste her er at gøre det SÅ let at dele dit video content, at det bliver meget svært for den medvirkende ikke at gøre det.

 

2. Promote dit video content internt.

Dette er en anden simpel marketingtaktik, der let kan overses - promover dit show internt. Du arbejder måske tæt sammen med nogle, der selv var med til at producere video contentet, men andre folk i virksomheden kender ikke nødvendigvis til det. Send en e-mail til hele teamet, hver gang du udgiver en ny episode, og sørg for at vedhæfte materialet fra punkt 1, der gør det let at dele, så dine teammedlemmer kan opfordre deres eget personlige netværk til at se indholdet.

Hvis du fornemmer, at folk i dit team er lidt tilbageholdende med at dele dit content, kan du altid påpege, hvordan dét at få flere til at se jeres video content vil hjælpe med at opbygge tilhørsforhold mellem brandet og seerne, hvilket gør seerne til fans af virksomheden.

 

3. Tilføj dit video content til din e-mail signatur.

Dit video content kan også drage fordel af at blive vist i e-mail underskrifterne fra ansatte i din virksomhed. Tilføjelse af dit video contents link med en kort tekst i din e-mail-signatur koster ikke en krone, og den indflydelse, det kan have på hvor mange mennesker, der hører om dit video content, kan være stor.

Plus, for dem, der sidder i salgsafdelingen, kan det være en god samtale starter! Bare tag fat i salgsafdelingen, kundesupport og HR og giv dem det, de har brug for for at komme i gang.

Forhåbentlig har du bemærket en tendens nu: Gør det så let som muligt for folk at hjælpe med at sprede ordet om dit video content.

 

4. Skab supporting content.

En af de bedste måder at tiltrække nye seere til dit long-form video content er ved at tease dem med snackable indhold, der taler til deres interesser. Hvis dit long-form indhold kommer ind på forskellige emner, kan du lave udklip af disse sekvenser og på den måde hurtigt og let bekræfte en potentiel seer i, at video contentet er noget for ham/hende.

En anden type supporting content er indhold rundt om dit video content, som egentlig har fokus på andre emner, men som alligevel tager udgangspunkt i dit video content. Eksempelvis kan man sige, at vores Behind-The-Scenes serie på YouTube er supporting content til Waiteers Madglæde serie.

Der er flere forskellige vinkler, du kan bruge for at skabe dette supporting content. Her er nogle eksempler:

  • Del en udvidet samtale med en gæst.

  • Dyk dybere ned i et emne, du kun har beskrevet kort.

  • Træk og del nøgleudtagninger fra en hel sæson.

  • Tag et segment fra dit show og udvid det.

  • Skab thought leadership baseret på overordnede temaer.

 

5. Bed dine følgere om at dele dit video content med venner.

Dette er noget, der er flettes ind i scriptet fra starten. Ligesom når YouTubere siger "like, share, and subscribe". Det er der en god grund til - hvis du ikke spørger, vil de fleste vil glemme at gøre det. Men det er aldrig for sent at stille et eksplicit (men venligt) spørgsmål til dine følgere, så længe du virkelig giver værdi til gengæld.

Det kan også gøres via e-mail. Sørg for at tilføje links til de forskellige sociale netværk og tilføj tekst, de kan bruge. Den sidste ting, du gerne skal gøre, er at give folk lidt dårlig samvittighed, men holde tonen sjov og venlig, så de ved, at det mere er et "nice-to-have" end et decideret krav.  

 

6. Lav en konkurrence eller giv en sjov gave.

Har du nogensinde deltaget i en konkurrence eller giveaway på sociale medier? Fra t-shirts og sokker til klistermærker og kuglepinde, der er masser af forskellige muligheder, som du kan overveje, når du promoverer din serie - og de behøver ikke at være dyre. Ofte handler det ikke om kvaliteten af gaven (ingen siger, at du skal give en bil væk), men du bør tilbyde en slags gave eller lignende for engagement i dit indhold, hvis du kan.

Når du sender (eksempelvis) t-shirten til den heldige vinder, skal du sørge for at bede dem om at lægge et billede op af sig med deres præmie og tagge din virksomhed i opslaget. Det vil hjælpe dig med at nå et helt nyt publikum, og chancerne er, at hvis denne konkurrencevinder kunne lide dit video content, kan nogle af deres venner måske også.

 

7. Kontakt med de personer, der allerede ser dit video content.

Vær opmærksom på de mennesker, der aktivt engagerer sig i dit indhold. Taktisk kan du oprette afstemninger på Instagram eller Facebook for at få dem til at engagere sig i dit brand og dele nedtællinger til, når nyt video content udgives.

Læs og svar på deres kommentarer, still dem spørgsmål om dit content, vis dem taknemmelighed for at følge med, og frem for alt skal du være menneskelig. Tak dem for deres feedback og kommentarer, og anvend derefter denne indsigt, når du laver fremtidigt video content. At lade dit publikum/følgere/netværk vide, at de påvirker indholdet, kan gøre passive seere til engagerede fans, og hvem vil ikke have det?

 

8. Lav dit video content til en podcast.

Nu kender du måske podcasts, der er optaget (videopodcasts), men har du tænkt over at vende dette koncept på hovedet og starte med en videoserie først? Afhængigt af den type content, du skaber, kan du overveje at omdanne dit video content til en podcast, så flere følgere kan nyde dit indhold. Det har især en tendens til at fungere godt til videoserier i interviewstil, da der ofte er meget godt indhold, der ikke kommer med i en video for at holde videoen engagerende og ikke for lang.

En podcast-version af dit content er også en god måde at hjælpe med at få dit video content opdaget. Ved at omdanne dit indhold til en podcast kan du møde dit publikum, hvor de allerede er, og derefter promovere dit video content i din podcast, hvis lytterne vil have en større indholdsoplevelse. Husk dog, at der er mange podcasts derude, så du skal sørge for, at dit indhold faktisk er rigtig godt og giver værdi. Med tiden kan du tage dig tid til at lave en rigtig god podcast, der kan stå på egne ben. Du kan eventuelt bruge din blog til at skrive recaps af det, podcast afsnittet dækkede samt inkludere links og relevante time-stamps, der hjælper lyttere med at finde bestemte emner.

 

9. Vær kreativ omkring promoveringen af dit indhold.

Vær ikke bange for at blive kreativ, når det kommer til promovering af dit video content. Tænk uden for boksen, og prøv nye ting af for at se, hvad der får traction med dit nichepublikum. Hvorfor ikke lave en Spotify playliste, der indeholder sange, der matcher temaet i dit video content? Surf rundt på Facebook på relevante grupper for at se, hvad folk taler om, når det drejer sig om de emner, du dækker, og deltag i samtalen. Måske byder muligheden sig for at dele dit content.

En anden kreativ måde at promovere dit video content er ved at deltage i andre brands content, der er målrettet mod et lignende publikum. Mange i podcastverden er allerede mester i dette, og det er derfor, du muligvis hører nogle af dine foretrukne podcastværter som gæster på andre podcasts, du allerede lytter til. Udnyt det fantastiske indhold, du investerer din tid og ressourcer i at skabe.

 

10. Promover til et lignende publikum baseret på din niche.

Sidst men ikke mindst kan du vækste dit publikum ved at tage udgangspunkt i dit nichepublikum. Du kan samle en liste over e-mail adresserne til de kunder, der er i dit nichepublikum. Ud fra disse kan du oprette et lookalike audience og annoncere dit indhold til dem på sociale medier.

Et lookalike audience er en gruppe mennesker, der ligner dine kunder eller tilhængere. Den sociale medieplatform opretter et lignende publikum baseret på dem, du VED er interesserede. Derefter kan du annoncere til lookalike audience for at skabe nye, loyale fans til dit video content.

Lookalike-målgrupper kan være en af de mest effektive måder at vækste din following på. Hvis du har brug for hjælp til at skabe et lookalike-publikum på sociale medier, kan du tjekke en af de hundredvis af guides på Facebook, Google eller YouTube.

 

Bonus: Brug dine nuværende kunder.

Det lyder måske indlysende, men hvis dit indhold er relevant for dine kernekunder på en eller anden måde (hvilket det SKAL være), så send dem en e-mail for at fortælle dem om din nye serie. Du skal selvfølgelig ikke spamme dem, så giv dem bare en heads up omkring dit content og lad dem selv tilmelde sig eventuelle updates.

Du har måske lyst til, at du gør alt for at promovere dit show på sociale medier, e-mail og så videre, men husk at ikke alle dine kunder nødvendigvis følger din virksomhed på sociale eller abonnerer på dit nyhedsbrev.

 

Så hvad venter du på? Begynd at vækste dit publikum og få flere eyeballs på dit video content med disse tip til promovering.

← Older Post Newer Post →