Stjæl den her TikTok strategi

Posted by Peter Jensen on

Nogle profiler på TikTok gør det bedre end de fleste. Det handler ikke om deres antal af følgere, men om deres tilgang til at lave content. 
Herunder gennemgår jeg en håndfuld af de profiler, du bør stjæle inspiration fra. Og som du kan se, er det ikke kun profiler med mange følgere (selvom jeg er sikker på, de ender dér, hvis de fortsætter).

@isabellahartig

@psykolog.peter TIKTOK SPOTLIGHT @isabellahartig er for sej 💣 watch her #fyp ♬ original sound - Psykolog Peter

Isabella er en ung DJ, der har fat i den lange ende, når det kommer til hendes videoer. Ved første øjekast ser det måske tilfældigt ud, men hvis du ser nærmere efter, opdager du, at hendes content følger tre vigtige, overordnede principper:

  1. Consistency
  2. Relaterbarhed
  3. Popkultur

 

Consistency.
Hun har et gennemgående koncept, hvor hun mixer sange. Hver video er en eller flere nye sange. Du ved, hvad du får, når du følger hende, men hver video er tilpas ny til, at det er interessant for dig. Samtidig har konceptet bevist, at det er interessant for nye personer, og hun kan fortsætte med at lave samme type video og "kun" skifte sangene ud.

Relaterbarhed.
Isabella er relaterbar. Hun står på sit rodede værelse, mens hun drikker af en halvanden liters danskvand - direkte fra flasken. Hun kunne være din 'girl next door', som overrasker ved at være en dygtig DJ.
Og hun topper den af ved at vise sine fejl, mens hun prøver at lære nye mixes.  

Popkultur.
I sine mixes bruger hun musik, der trender lige nu. Hvis du kan lide sangene, er det interessant med det samme. Det er primært mainstream sange, men hun har også en video, hvor hun lærer et mix af Fred Again. Det er et mix, der er gået viralt på TikTok, og det viser, at hun har viden om, hvad der rør sig i kulturen.

 @ASRV

 

@psykolog.peter Spotlight @asrv. Derfor er de fede: 1) Values over product 2) Trending sounds on brand 3) Native product videos #fyp ♬ original sound - Psykolog Peter

ASRV er et fitness- og livsstilsbrand. Det er helt tydeligt, at de kender jargonen i online fitness communities, for det afspejler sig nemlig i deres content. Her er tre principper, deres content følger:

  1. Consistency
  2. Trending sounds
  3. Produktfokus

 

Consistency.
ASRVs tilgang til content sætter generelt fokus på værdier over produkter. Det virker, fordi det er meget typisk fitnessentusiaster at se denne slags motivationsvideoer på YouTube. Det taler direkte til målgruppen.

Trending sounds.
Brandet er desuden gode til at bruge lyde, der trender, på den rigtige måde. De har videoer med lyde fra Jordan Peterson og Tony Robbins, som er udbredte personer at lytte til, når du er på YouTube og ser motivationsvideoer. Igen viser de, at de kender kulturen.

Produktfokus.
Fordi ASRV er et brand, er de nødt til at have en strategi for, hvordan de viser sine produkter i sit TikTok content. Her har de primært tre forskellige tilgange. 
Produkterne vises som en del af deres generelle tilgang til content: Med motivationslyde.
De har også videoer med rent produktfokus, men optaget i samme visuelle stil som deres motivations content. 
Og den tredje tilgang er, at de viser produktet helt klassisk, hvor du ikke er i tvivl om, at det er et brand, der gerne vil sælge. 

@loganpaul 

 

@psykolog.peter Hvad kan du lære af @loganpaul på tiktok? Sandsynligvis 1000 ting, men her snakker jeg om én af dem 📝 #fyp ♬ original sound - Psykolog Peter

 

Jeg kalder Logan Paul for kongen af sociale medier i ovenstående video. Han forstår virkelig at arbejde med folks opmærksomhed. Og hans projekt, 99originals, er ingen undtagelse.

Storytelling.
Her gør han især én ting godt: Storytelling. 
Og det virker af tre årsager.

  1. Indblik i processen
  2. Viser den energi, der er lagt bag
  3. Det øger produktets værdi

 

Som seer bliver du en del af processen bag skabelsen af billederne. Det giver dig en "medejerfornemmelse" af det færdige resultat.
Men du ser også hvor meget tid og energi, der er lagt bag hvert billede. Det er ikke et billede, der er taget hurtigt. Der har været meget planlægning og tanke bag, men også held. Og elementet af held - og dét at Logan er åben omkring det - gør produktet mere unikt. 

I sidste ende bidrager det hele til at give produktet en højere opfattet værdi. Især det faktum, at historien bag hvert billede er offentlig. Så når du eksempelvis køber produktet, så ved andre i de kredse også, hvad det betyder, for de har også set historien bag.

← Older Post Newer Post →