Sådan øges salg med kunstig intelligens

Posted by Peter Jensen on


Peter fra Labelless Media taler med samarbejdspartner, iMOSS (Jens Klærke og Michael Dam Hansen) om online marketing, SEO, kunstig intelligens og virksomheden iMOSS. Jens og Michael er to erfarne herrer, som har været i branchen i mere end 20 år. HTML-kodning, SEO, online marketing, foto og video er bare noget af det, de to har på CV’et, og i denne artikel kan du læse om interviewets vigtigste pointer.


Om iMOSS

Ideen med iMOSS er at skabe en mere all-round tilgang til marketing, hvor fokus er at gå i dybden både i forhold til SEO og traditionel markedsføring. Kvalitet er nøgleordet, og iMOSS samarbejder typisk med virksomheder, hvor det økonomiske aspekt ikke spiller en stor rolle. Det vigtige for virksomhederne er at skabe kvalitet for deres kunder og den vej igennem øge deres omsætning. Mange virksomheder fokuserer på den sidste del af kunderejsen – altså der hvor kunden er klar til at købe og svinge dankortet. Med internettet og let mulighed for informationssøgning rammer man en begrænset målgruppe ved kun at kommunikere til kunder sidst i kunderejsen. iMOSS har skabt super gode resultater for flere virksomheder ved at fange kunden tidligere i kunderejsen, og det har de gjort ved hjælp af kunstig intelligens. Den kunstige intelligens kigger på indhold og spørgsmål rundt omkring på internettet for at finde ud af, hvad kunderne egentlig gerne vil vide. Herefter skaber virksomhederne content baseret på det, den kunstige intelligens finder, og det er hele denne proces, iMOSS er behjælpelige med.


Hvordan har online markedsføring udviklet sig ifølge iMOSS?

Både Jens og Michael fra iMOSS har været i branchen i mere end 20 år, og de er begge enige: Udviklingen har været begrænset! Der er stadig stort fokus på SEO, link building, titler, algoritmer osv. - at tale søgemaskine’isk er stadig det overordne mål for mange virksomheder – og det er synd! Man skal naturligvis tale til Google, men man skal også tale til sine kunder. Man kan eksempelvis skabe værdi for sine kunder med videoindhold, som iMOSS har et samarbejde med Labelles Media omkring. Hjælp kunderne til at træffe den rigtige købsbeslutning med video guides, hvor man samtidig også brander dig selv – så skaber man både værdi for Google og for kunden. Michael og Jens understreger, at det er en generalisering, men at de overordnet håber, at der snart sker et paradigmeskift, så online markedsføring ikke kun er lig med SEO.

 

Med hvad så med SoMe?

Michael skelner mellem YouTube og de resterende sociale medier (Instagram, Facebook osv.). YouTube platformen er perfekt til at skabe værdifuldt videoindhold – og mange gør det naturligvis allerede. Dog generes dette typisk af folk, der har en interesse for emnet. Fagfolk skal i stedet på banen og kreere samme værdifulde indhold for deres virksomhed. Kigger man på Instagram, så afspejler antallet af følgere sjældent profilens reelle kontaktflade. Det er lidt en kunstig boble, som der ikke kommer de store resultater ud af. Dog kan Instagram med sine korte videosekvenser bruges til at genere trafik videre til virksomheders YouTube kanaler eller hjemmeside – og særligt hvis man vil segmentere på den yngre målgruppe. 


iMOSS’ take på ”short attention span”

Overordnet handler det om, hvor kunden er i kunderejsen. Kunden skal mødes der, hvor kunden er. Hvis kunden er i den undersøgende fase, så bliver de glædeligt og ser en Labelless produceret video på 20 minutter. Ekspertise og autoritet kan ikke koges ned til to minutter, og det skal det heller ikke. Faktisk er iMOSS’ erfaring, at kunder ofte bliver på kanalen og ser flere videoer om samme emne.


Trends inden for marketing de næste 3 år

Jens’ budskab er klart: Lad vær med at fokusere på kunder sidst i kunderejsen, hvor de står med pengene i hånden – så konkurrerer du nemlig på lige fod med alle andre. Fang kunderne før. Skab kundeloyalitet, klæd dem på til at købe, etabler dig selv som ekspert på dit område, og gør det med video. Utrolig mange mennesker er visuelle og fortrækker video over tekst. Videoindhold skal naturligvis laves baseret på, hvad kunder søger efter på Google. Michael understreger, at det er en god strategi både i forhold til SEO, fordi Google ser, at der er interesse for din video, men du skaber også brandværdi og tillid hos forbrugeren. På den måde påvirkes både Google og forbrugeren. iMOSS er i hvert fald enige om, at trenden bør være mere fokus på kunden og ikke udelukkende SEO.


”Du kan selv være influencer”

Holdningen er rimelig klar: Influencers er noget, man griner lidt af. Der mangler kvalitet, og det ses som en boble, der snart uddør. Men ”influencer” er ikke en skældsord. Faktisk bør virksomheder selv blive influencers. De er eksperter på deres felt og derfor den perfekte influencer. Jens fortæller en historie om hans bror på 65 år, som er haveekspert. Han giver havetips på YouTube for den virksomhed, han er ansat i, og kunderne elsker det. De interagerer med hans videoer og stiller spørgsmål. De spørgsmål kan han bruge til at skabe nyt indhold, og det er netop sådan en god influencer agerer – skaber indhold med værdi – og naturligvis kvalitetsvideo, som dem Labelless Media producerer.

Kan man bruge etablerede influencers på Instagram til at skabe trafik? iMOSS er ikke helt overbevist. Ingen bliver det hængt op på indhold. Er det værdifuldt indhold? Interagerer folk med indholdet? Eller har profilen blot mange følgere og dermed en ”falsk kontaktflade”? 

Det handler om at skabe tillid og bidrage aktivt til den subkultur, som kunderne gerne vil vide mere om. Skaber du tillid, så handler kunderne hos dig – og sådan har det været siden tidernes morgen.


Håndgribelige råd hvis du selv vil kaste dig ud i det

  • Planlæg! Få kigget på det, og lad ikke projektet drukne i hverdag.

  • Kig på de spørgsmål, kunderne stiller dig, og lav video ud fra det.

Har du eksempelvis en fiskebutik, så fortæl om hvilke fisk, der er nemme at tilberede. Klip hjem til dit køkken, og lav en ”opskriftvideo”, hvor du trin for trin laver fiskeretten. Det leder måske ikke direkte til køb fra seeren – han bor eksempelvis i Kolding, og fiskebutikken er i Aalborg. MEN: Videoen kommer højere op i Google rangeringen, hvilket styrker positionen på søgemaskinen. Det betyder, at når nogen fra lokalområdet søger på nemme fiskeopskrifter, så kommer virksomheden op som en af de første, og så bliver det interessant for fiskebutikken.

← Older Post Newer Post →