Sådan skaber du et brand, folk elsker

Posted by Peter Jensen on

I 2019 alene anslås det, at virksomheder har brugt over 666 milliarder dollars på advertising. Selv det er mange penge, er dette ikke så overraskende. Når alt kommer til alt har dét at bruge et ton penge på reklame været den måde, de fleste virksomheder har forsøgt at tackle brand marketing gennem årene. Men sandheden er, at denne strategi ikke kun er uholdbar - den er også ineffektiv.

Vi har bemærket, at virksomheder som Netflix, Patagonia, Redbull, Peloton, Mailchimp og flere, alle markedsfører deres brands forskelligt, ændrer det med tiden og skræddersyr deres tilgang til at spejle forbrugernes adfærd og forventninger. I stedet for at bruge en formue på annoncer, investerer de i at skabe originalt indhold.

I disse dage er folk mere interesserede i virksomhedens værdier og autencitet end nogensinde før. Vi er hurtige til at vurdere annoncer kritisk, og derudover forventer vi, at der konstant er engagerende indhold overalt og på alle tænkelige emne. På grund af dette skal brandmarketing ændres.

Det er ikke længere tilfældet, at ved at udsætte et audience for en overbevisende tagline eller 10 sekunders video op til syv gange, at de vil lære at kende og stole på dit firmanavn. De fleste virksomheder kører disse typer kampagner med det mål at styrke deres mærker - skab et par korte, kreative aktiver, betal Google og Facebook for at give så mange små interaktioner med så mange mennesker som muligt og håb derefter på at vinde dem og skabe livslange fans.

Men at skabe opmærksomhed for et brand er længe blevet fejlagtigt forbundet med at opbygge tilhørsforhold til det (læs: En følelsesmæssig forbindelse mellem forbrugeren og brandet). Mens flere mennesker måske kender til din virksomhed efter du har kørt en multichannel-reklamekampagne, betyder det ikke, at de nødvendigvis er interesseret i den. Så hvad skal en marketingmedarbejder gøre? Hvordan kan din virksomhed skille sig ud i en verden fuld af ubegrænsede distraktioner? Ikke kun det, men hvordan får du folk til at kunne lide dit brand?

Svaret ligger i det meget oversete begreb, brand likeability.

 

Hvad er brand likeability?

Tænk på dit brand med hensyn til awareness og tilknytning. Awareness betyder, at folk kender dit brand, og tilknytning betyder, at de er interesseret i det. Vi mener, at virksomheder er nødt til at fokusere mere på likeability, da det netop er dette, der skaber tilknytning.

I traditionel forstand er likeability blot summen af alle de interaktioner, som nogen har med din virksomhed - support, salg, succes, dit websted med mere - og hvordan disse interaktioner får dem til at føle sig. Når alle disse berøringspunkter er positive, resulterer det i, at folk kan lide dit brand så meget, at de spreder ordet til deres venner og kolleger.

Men inden forbrugeren kommer ind i dit økosystem, skal du først tiltrække dem. De fleste af os er afhængige af digital reklame for at gøre det, men når annoncer er bedst, afbryder de, og når de er værst både afbryder de og er super irriterende. Så hvordan skaber du interesse uden at være afhængig af annoncer?

For virksomheder, der skal opbygge et varigt brand i den moderne verden, har vi brug for at markedsføre til potentielle købere på en måde, der resonnerer med dem på et dybt, personligt niveau. Det er her, brand likeability kommer ind i billedet.

 

Hvordan fungerer brand likeability?

Lad os starte med at definere brand likeability.

Brand likeability er en tilgang til markedsføring, hvor virksomheder skaber og distribuerer værdiskabende indhold med det mål positivt at påvirke den overordnede følelse, opfattelse og værdi af dets brand.

Du kan ikke opbygge tillid og tilknytning til dit publikum ved hjælp af taktikker designet til at optimere til konverteringer og impressions. For at opbygge brand likeability skal du sørge for, at folk aktivt ønsker at tilbringe tid med dit brand. Men hvordan gør du det?

I sin kerne drejer denne strategi sig om den grundlæggende forståelse af, at resonans i den moderne marketingverden betyder meget mere end rækkevidde. Virksomheder er nødt til at fokusere på at skabe indhold, der tilføjer værdi til deres publikums liv og ikke kun sigter mod at skubbe dem hen imod den næste fase i tragten - det er sådan, du skaber resonans med dit publikum. Og på grund af kvaliteten og mængden af underholdende medier, der findes derude i dag, er det vigtigt, at dit indhold ikke kun er godt, men at det også er supermålrettet mod at tiltrække den bedste niche inden for dit kundegrundlag. Virksomheder kan derefter markedsføre dette indhold som et mediefirma til deres niche og skabe dybt engagement, og i sidste ende gøre sit brand mere likeable.

Heldigvis laver tonsvis af virksomheder allerede indhold som dette - med målet om at opbygge likeability - så der er masser af podcasts, bøger, videoserier og mere derude, som du bruge til inspiration. Og den gode nyhed er, at det heller ikke kun er store consumer brands, der gør det. B2B-virksomheder som Mailchimp, Invision, Help Scout, og Drift såvel som B2C-virksomheder som Redbull, HP, Patagonia, Yeti og flere, investerer alle i at skabe værdiskabende indhold.

Hvis du ønsker en overordnet indsigt i, hvordan du faktisk udfører denne strategi, vil vi anbefale, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor vi ugentligt gennemgår emner fra strategi til eksekvering.

Fremtiden for brand likeability.

Vi er super begejstrede for, hvad fremtiden har at byde på for virksomheder, der begynder at skifte ressourcer væk fra traditionel digital reklame og mod denne nye brandbuilding-strategi. Ved at skabe værdiskabende indhold opbygges brand likeability, og dét vinder både fans og kunder på den lange bane.

← Older Post Newer Post →