De 3 H'er til en holistisk video content strategi

Posted by Peter Jensen on

Med de mange tilgængelige muligheder for en marketingmedarbejder i dag, der vil nå målgruppen, er brands i stigende grad klar over vigtigheden af at gøre det samme mere konsekvent. Princippet om "ude af syne, ud af sind" gælder mere end nogensinde i dag. Forbrugerne bombarderes med brand budskaber, i takt med at brands kæmper for at blive set. Med flere muligheder og stigende rod, kan en "viral" video ikke længere gøre det. I dag har brands brug for en jævn strøm af engagerende indhold og en "always-on" markedsføringsmetode for at blive det første valg under en forbrugers beslutningsproces.

Med ovenstående sammenhæng, introducerer jeg dig til den digitale tids content strategi, som forklaret gennem Youtube's Hero, Hub & Hygiene framework, og hvorfor det giver mening som en teoretisk tilgang til din Youtube strategi, men også din overordnede content strategi.

Engang i 2014, midt i en social video revolution, kom Youtube med dette framework for brands, der var ivrige efter at bruge video content som en del af deres strategi. Vi var vidne til en strøm af videoer fra brands, der gjorde desperate forsøg på at prøve at skille sig ud for at gå "viralt",  og begrebet viral marketing blev et yderst misbrugt ord.

Det var klart, at det var fornuftigt for Youtube og Google at sælge brands en tro på, at jo mere video content du producerer med regelmæssige intervaller, jo mere får du ud af det.

Hvis vi skulle udelukke det egoistiske motiv, giver det stadig mening, at Youtube valgte at undervise brands i den rigtige tilgang til deres Youtube-tilstedeværelse og viste et framework, der ikke skulle være begrænset til kun video content, men til enhver content marketing strategi.

 

Hvad er Hero, Hub & Hygiene frameworket?

Helt kort kun Hero, Hub & Hygiene defineret som:

 • Hygiene:
  Always-on "pull" content designed for your core target

 • Hub:
  Regularly scheduled "push" content designed for your prime prospect.

 • Hero:
  Large-scale, tent-pole events or "go big" moments designed to raise brand awareness.

 

Grundlæggende forsøger HHH-strategien at opfylde 3 grundlæggende brandmål:

 1. Stræb efter at øge rækkevidde og brand awareness - HERO

 2. Forstærk din konsistente brandmeddelelse til community-bullding og dialog- HUB

 3. Vær til stede, hvor dine forbrugere leder efter indhold, som du kan levere - HYGIENE

 

Den grundlæggende forudsætning er, at din content strategi på en eller på anden måde skal indeholde tre typer indhold:

 1. Hero - Big ticket, effektdrevet, massemålrettede kampagner, der fokuserer på et større publikum og får nyere målgrupper til at kende dit brand.

 2. Hub - Lavbudget, men regelmæssige kampagner, der fungerer som påmindelser til dit publikum om, hvad du står for. Kunne være blogs, samarbejde, partnerskaber, nyheder inden for branchen/emnet og mere.

 3. Hygiene - Være til stede, når forbrugerne leder efter svar på spørgsmål, der direkte eller indirekte er relateret til den branche, du er i. Det handler om dig som brand, der prøver at uddanne forbrugere og derved være thought-leader. Dette kan være i form af tip og tricks, vejledninger eller tutorials eller bare en artikel om selvhjælp.

 

Hvad ved vi? Hvad har vi lært?

Hero, Hub og Hygiene er en strategi, der er her for at blive. Ikke kun til dit video content, men til al brandets content marketing. Indhold i denne strategi kan også have form af et blogindlæg, en video eller blot det indhold, du poster på forskellige sociale mediekanaler.

Hvis du vil følge flere brands, der med vilje eller på anden måde følger dette framework, kan du se på:

 • Volvo

 • Red Bull

 • Gillette

 • Mercedes

← Older Post Newer Post →