KPI'er for begyndere

Posted by Peter Jensen on

Hvis du læser dette blogindlæg, forstår du måske allerede vigtigheden af at etablere KPI'er, key performance indicators, i begyndelsen af dine marketingtiltag. Men resten af din virksomhed har muligvis brug for yderligere forklaring på, hvorfor det er vigtigt. De er måske ikke lige så stor indsigt i det som resten af marketingteamet.

 

Argumentet.

At skabe video uden nogen forventning til benchmarks vil ende et sted, du aldrig har været før, ingen steder. Du kommer muligvis til sidst et sted hen, men du kommer til at spilde en masse tid på at tage de forkerte valg.

Når dét er sagt, har du brug for et slutmål, før du kan lave KPI'erne til dit videoindhold. Men for at forstå, hvilke mål du prøver at nå, skal du først overveje, hvor din kunde er i købers rejse, når de ser dit indhold. For at sammenfatte består købers rejse af tre forskellige faser, der repræsenterer research og processen, en potentiel kunde gennemgår, inden de træffer en købsbeslutning. De tre faser er som følger:

  • Awareness

  • Consideration

  • Decision

Her er de typiske mål gennem de forskellige faser i købers rejse:

 

Awareness.

Dette er den første fase, hvor potentielle kunder har et problem, ønske eller nysgerrighed, og søger information for potentielt at finde svaret / løsningen. Dette er dit brands chance for at give et godt førsteindtryk. Du skal ikke nødvendigvis pushe dit brand og produkt endnu, kun give kendte oplysninger.

Da du har en bredere målgruppe i denne fase, har du sandsynligvis et højere forbrug, fordi du ønsker at uddanne og påvirke nye kunder. Vigtige målinger, der er værd at overveje, er det samlede antal impressions, visninger, unikke besøgende på dit websted og brugerengagement (likes, share, comments, etc.).

 

Consideration.

Dine potentielle kunder ved mere nu, og de har brug for specifikke oplysninger for at hjælpe med at guide deres næste skridt. De har defineret deres problem og ser på mulige tilgange eller metoder, der er tilgængelige for at forfølge målet eller løse udfordringen.

I dette trin skal dit brand blive lidt mere detaljeret og specifikt tale om DIN løsning. Dit brand skal også overveje eventuelle problemer, der forhindrer den potentielle kunde i at gå videre til det endelige beslutningstrin, og hvordan de kan løses.

Antal visninger, play through rate og brugerengagement er vigtige målinger i dette trin. For videoer, der er føjet til en bestemt side på dit websted, kan du også se på din webanalyse for at sammenligne den brugte tid på en side, bouncerate og konverteringer både før og efter tilføjelse af videoen til dit websted.

 

Decision.

Dette er den sidste fase af køberens rejse. Det vil forhåbentlig resultere i et køb eller abonnement, men dit brands skæbne er ikke selvsagt. Din potentielle kunde har behov for bekræftelse - de vil vide, at de tager den bedst mulige beslutning. Det er tid for dig at besvare det vigtige spørgsmål: hvorfor er dit brand den bedste løsning?

Uanset hvad det næste træk, du håber på, at de vil tage, er, vil diktere det de andre KPI'er, du vil bruge. Hvis du sporer salg, hvilket du skal, skal du se på antallet af ordrer eller abonnementer, gennemsnitlig ordrestørrelse / abonnementsniveau, samlede klik og eventuelle andre handlinger efter at have set en video.

Når du opstiller mål for hver enkelt af dine videoer og visualiserer, hvilken type indhold dine potentielle kunder vil se på hvert trin i købers rejse, kan du indstille specifikke KPI'er og begynde at evaluere brugerhandlinger og indsamle data til planlægning for fremtidige marketingstiltag.

← Older Post Newer Post →