Introduktion til branded video content

Posted by Peter Jensen on

Video er ikke en ny trend længere; det er nu blevet en vigtig del af marketing til alle typer af virksomheder. For mange succesfulde virksomheder er video en måde at udtrykke, hvad der betyder noget for dem. På en måde understøtter branded video content ikke brandet - det skaber det.

 

At opbygge et brand med video kræver ikke held eller et viralt hit. Hver video, du skaber, er en brik i et puslespil, der udgør et større billede, som indeholder spor af, hvad dit brand handler om, og den historie du vil fortælle dit publikum. Og selvom enhver virksomhed er unik, er der et par fælles træk, som al succesfuld branded video content deler:

 

 • De indeholder visuelle elementer, som gør seerne opmærksomme på, hvad videoen handler om, og hvorfor de i første omgang skal se den.
 • De har en unik æstetik, der hjælper med at give seerne en idé om, hvordan de skal forholde sig til dit indhold, mens det også gør dit indhold øjeblikkeligt genkendeligt.

 • De er fokuseret på et meget specifikt publikum, der gør det lettere at tiltrække seere, der forhåbentlig vil dykke dybt ned i et emne.

 

Over tid fungerer disse træk sammen for at danne et sammenhængende, kreativt og engagerende udtryk for dit brand. Lad os nu se på hver enkelt af disse træk, og hvordan du kan bruge dem til din fordel i dit eget videoindhold.

 

Skarpe thumbnails og titler

Når det kommer til video betyder førstehåndsindtryk virkelig noget. Du er nødt til at skabe et, der hænger ved, og du er nødt til at gøre det hurtigt. Selv hvis nogen allerede er på dit website, skal du give dem en grund til at klikke "play" på din video. Ligesom en fængende blogpost titel kan tiltrække kliks på sociale medier, kan en overbevisende thumbnail opfordre til afspilninger.

 

Succesfulde videoer har ofte thumbnails, der er beskrivende, sjove eller tankevækkende. En lokkende thumbnail kan desuden arbejde sammen med titlen for at fange seernes øjne med eksempelvis lyse farver, et udtryksfuldt ansigt eller en kombination af de to. Alle disse faktorer giver seeren en idé om, hvad de kan forvente af din video, før de trykker afspilning.

 

Det kan kan gøre:

 • Find ud af, hvad dit publikum søger efter, og skræddersy din titel til specifikke søgeord

 • Følg traditionel best-practice, når du skriver din titel

 • Test forskellige titelformater for at finde ud af, hvad der resonerer med dit publikum

 

Særligt visuelt design og en æstetisk signatur

Godt design er en genvej til følelser, og heldigvis kan du bruge en række traditionelle designteknikker gennem dine videoer for at skabe en følelsesmæssig forbindelse med seerne. For branded video content kan designelementer være så enkle som at opretholde en konsistent skrifttype til titler og undertekster. Andre æstetiske faktorer kan omfatte settingen, belysningen, musikken og endda det tøj, folk har på, når de er på kameraet.

Det kan lyde som en masse at tænke på, men det er det værd, det lover vi! Ved at bruge konsistente visuelle signaler genkender dit publikum dine videoer med det samme, uanset hvor de bliver vist. Disse konsistente designelementer binder dine videoer sammen og hjælper dig med at skabe en samling af arbejde med en markant visuel stil, der varer ved.

 

Hvad du kan gøre:

 • Brug farver, der er i overensstemmelse med dit samlede brand, og som fremkalder specifikke følelser.

 • Samarbejde om en video-stilguide, der inkluderer skrifttyper, visuelle guidelines og andre retningslinjer med dit designteam, og brug den som en skabelon til dine branded video content fremadrettet.

 • Sørg for, at alle er på bølgelængde, når det kommer til scripting og skabelsen af videoer - evt. gennem strukturerede møder.

 

Narrow målgruppe og dyb ekspertise

I takt med du bygger dit brand, vil du indse, at der er et par ting, du vil være kendt for, og der vil være nøgletemaer, du gerne vil dække i det indhold, du skaber. Bare tænk på din blog - hvilke emner skriver du om der? Hvilke emner kan du udforske endnu dybere? Der er sikkert en hel del områder, der er relateret til din branche, som du eller nogen på dit team allerede er utroligt velbevandrede indenfor, og det er et godt sted at starte.

Virksomheder, der skaber succesfuldt branded video content bruger deres ekspertise sammen med lokkende visuals og en konsistent stil for at tiltrække nichepublikum, der er interesseret i at konsumere op til flere videoer om et konkret emne. Find et emne, du kan blive rigtig nørd omkring (eller endnu bedre, snakke om i timevis) og brug dette indhold til at tiltrække din målgruppe.

 

Hvad du kan gøre: 

 • Lav en liste over emner, du vil udforske, og se, hvordan de overlapper med dine kunders interesser

 • Udgiv videoer regelmæssigt (f.eks. hver tirsdag kl. 14), så dit publikum ved, hvornår de kan forvente dem

 • Henvend dig til andre eksperter på området for at gennemføre interviews og opbygge et stærkt netværk inden for din niche

 

Lav en plan og hold dig til den

Når du har en langsigtet strategi på plads, er det let at integrere alle disse træk i dit  branded video content . Når alt kommer til alt skabes det bedste indhold (og det gælder også blogging og sociale medier), når du har et mål og en bestemt historie at dele. Hvis du gør dig dine intentioner åbenlyse tidligt i processen, bliver det også lettere at skabe flere og mere ambitiøse branded content videoer over tid.

 

Hvis du starter med en unik visuel stil og en niche, du kender godt, kan du vækste dit brand hurtigt og hurtigt lære af det indhold, du udgiver. Du begynder at se, hvad der fungerer bedst, og kan aktivt tilføje de vindende træk i fremtidige videoer, du skaber, hvilket gør dit brand genkendeligt hos dine kunder og alle andre. Når du har flere videoer i rygsækken, kan du grave dybere ned i specifikke temaer og tage endnu større kreative risici.

← Older Post Newer Post →