Sådan skaber du et B2B publikum

Posted by Peter Jensen on

B2B-virksomheder begynder også at se sig selv som brands og platforme, der giver større værdi end blot deres produkter eller ydelser. Mange skaber branded content som podcasts, videoserier og dokumentarer; andre bygger interaktive oplevelser; og nogle skaber endda alternative brands og produkter for at nå nye målgrupper. Men hvis du ønsker, at dit publikum skal vokse, er det ikke nok bare at skabe godt indhold - du er nødt til konstant at skabe forbindelse med folk over de emner, dit indhold berører.

Succesfulde B2C brands ved en ting eller to om at få publikum til at tale om deres indhold, hvad enten det er salater, søvnløse nætter eller skønhedsregimer. Hvorfor ikke tage en side ud af B2C "publikums-opbygnings-bogen", når det drejer sig om at udvide dit eget publikum som en lille virksomhed? Det lyder måske lidt skræmmende i starten, men det kan betale sig for din virksomhed i det lange løb.

 

Opbyg forventning

Hvordan kan du holde dit B2B content frisk og spændende for dit publikum?

 • Udgiv regelmæssigt nyt indhold.
Forventningen er en del af det, der gør det sjovt for fans, og nyt content kan også skabe awareness hos nye potentielle fans.
 • Vær lokal og personlig.
Når du drømmer om nye content idéer, skal du basere din forskning i de samfund, du prøver at nå ud til. Den eneste måde at oprette en meddelelse, der resonerer, er faktisk at tale med mennesker.
 • Overkommuniker ændringer.
Hvis du leverer noget nyt eller anderledes til folk, skal du fortælle dem nøjagtigt, hvorfor du gør det, og hvad folk kan forvente. Send folk individuelle meddelelser og opret masser af socialt, blog- og videoindhold for at understøtte de nye retninger, du tager

At skræddersy det indhold, du opretter - hvad enten det er et blogindlæg, en podcast eller en videoserie - til dit publikum baseret på research, fokusgrupper og undersøgelser er en sikker måde til at få dit indhold til at resonere på et personligt niveau. Vær ikke bange for at ændre tingene - det kan være dét brændstof, din WOM-motor har brug for for virkelig at komme i gang.

 

Hold publikum engageret med relatable content

Hvordan kan B2B brands holde publikum engageret med deres indhold?

 • Deltag i, og start samtaler direkte på SoMe.
Du har sikkert allerede identificeret de største pain points, der plager dit publikum. Vær ikke genert over at introducere dig selv til de mennesker, der deltager i samtalerne, der sker på sociale medier. Eller alternativt, start en ny samtale. Sørg for at bidrage positivt med viden, nyttige tip og værktøjer eller underholdende content.
 • Husk cross-platform.
Tænk på at diversificere din indsats for dit content - ikke bare del indlæg på din blog. Tænk over hvor andre mennesker konsumere indhold og spred ordet dér.
 • Læs omgivelserne.
Hvis du eksempelvis sætter fokus på alvorlige problemer med dit indhold, skal du være venlig og åben, men frem for alt vis respekt med din tone-of-voice.

  At engagere sig med mennesker omkring et pain point skaber en intimitet med dit publikum, og nærhed bidrager til vækst. Åbning af en samtale omkring et bestemt emne skaber tillid og får folk til at føle sig mere komfortable med at dele deres bekymringer med dig.

   

  Skab et inkluderende community

  Din tilgang til at skabe et community kan fokusere på en blanding af influencer og ambassadør content samt indlæg fra almindelige forbrugere, hvilket alt sammen går ind under UGC (user-generated content).

  Så hvordan kan du anvende dét til at opbygge et publikum til dit brand?

  • Find den sociale platform, der fungerer bedst for dig.
  I mange tilfælde, især i erhvervslivet, er Twitter og LinkedIn de mest passende platforme til diskussioner om emner som lederskab, virksomhedskultur og salg. Uanset hvad der er tilfældet, skal du være seriøs omkring de platforme, du vælger.
  • Vær relatable.
  Dit content kan eksempelvis indeholde rigtige og forskellige mennesker. Det kan også være din tone-of-voice eller sans for humor, der gør dit brand relatable. Denne tilgang giver brands et meget mere jordnært image, og dét skaber en tættere forbindelse.
  • Lad brugerne lave content.
  Opfordr dine kunder eller brugere til at skabe content omkring dit brand. Vis ikke du sælger et livsstilprodukt, kan det måske være svært at komme med en oplagt indgangsvinkel, men vær kreativ!

   Hvem ønsker ikke et autentisk, inkluderende digitalt community til sit brand?

    

   Vækst dit publikum én superfan ad gangen

   Da brands overalt i begynder at fungere mere som mediefirmaer, er det vigtigt, at vi lærer af, hvad andre virksomheder allerede har gjort før os. Vil du begynde at vokse dit publikum med det indhold, du skaber? Fantastisk! Spring ind i de samtaler, der foregår LIGE NU, lyt til, hvad dit publikum ønsker og har brug for mere af, og fejr dem, når de bakker dit brand op.

   Uanset om du investerer i en videoserie, en podcast eller endda en dokumentar, er målet at opbygge tillid til dit brand, ligesom du ville gøre med dit produkt. I sidste ende handler community bulding (publikumsopbygning) om at dele idéer (og følelser) med de rigtige mennesker og skabe et brand-kunde forhold, der varer ved.

   ← Older Post Newer Post →