Derfor er dit brand vigtigere end nogensinde

Posted by Peter Jensen on

Når det drejer sig om at købe et produkt eller tilmelde sig en software eller service, vil forbrugere ofte forblive loyale over for det brand, der resonerer mest med dem. I nutidens rodede markedsføringslandskab bliver det derfor naturligt, at dét at opbygge dit brand og skabe et loyal publikum bør være en høj prioritet for de fleste marketingfolk. Alligevel insisterer små og mellemstore virksomheder stadig på at holde sig til de samme gamle strategier - dem, der ikke hjælper dem med at skære igennem støjen på SoMe. Så… Hvorfor er der ikke flere virksomheder, der investerer i at styrke deres brand?

I denne artikel gennemgår vi, hvordan marketing har ændret sig, og hvorfor traditionelle taktikker ikke er lige så effektive, som de plejede at være. Læs videre for at lære, hvorfor din virksomheds brand er vigtigere end nogensinde, og hvorfor du bør investere i at lave mere (og bedre) brand marketing.

 

Lad os indse det - marketinglandskabet har ændret sig.

Dét at skabe en following online var tidligere en helt anden sag. Det plejede at være sådan, at du lavede noget på Facebook, og alle dine følgere ville se det. Nu er organisk rækkevidde under 2%. Så det publikum, som du arbejdede virkelig hårdt for at opbygge, skal du nu betale for at nå.

Det kraftige fald i organisk rækkevidde signalerede, at noget måtte ændres. For at skille sig ud blandt konkurrenterne i dag og nå de rette personer på det rigtige tidspunkt og opbygge et publikum af loyale kunderelationer skal marketingfolk investere i brand marketing.

 

At være datadrevet er ikke den konkurrencefordel, det engang var.

Marktingsmedarbejdere kan ikke nøjes med en datadrevet tilgang til brand marketing. Vi arbejder alle med de samme værktøjer og tech i disse dage, hvilket betyder, at alle vores konkurrenter har samme vilkår, som vi har. Vi har alle muligheden for at beregne hver interaktion og hver del af markedsføringsforbruget for at se nøjagtigt, hvordan vores digitale marketingindsats hænger sammen med omsætningen. Hvad der engang var en konkurrencefordel, er nu blot almindelig praksis for virksomheder på tværs af brancher.

Det betyder ikke, at vi ikke skal bruge dataanalyse, men vi er nødt til at finde en ny måde at differentiere os på - hvilket betyder, at man  skal begynde at tage endnu større, mere risikable beslutninger. Vi tror, virksomheder kan gøre det ved at investere mere i deres brand og de historier, netop de har en unik position til at fortælle.

 

Content marketing er ikke banebrydende længere.

Vi ved, hvad du tænker - vi skrev dette blogindlæg, som du læser i øjeblikket, og vi siger, at indholdsmarketing ikke længere er revolutionerende. Det skyldes, at selvom det måske ikke er en ny praksis mere, er det stadig værdifuldt. Men at investere i content marketing alene vil ikke længere løfte dit brand til nye højder, som det engang var i stand til. Medmindre du allerede har mange følgere, er dét at placere din virksomhed som en thought leader med et enkelt blogindlæg lidt ligesom at smide en mønt i en magisk springvand og håbe, at dit publikum vil blomstre natten over.

For at sætte tingene i perspektiv er der cirka 30 blogindlæg, der offentliggøres hvert sekund, og helt ærligt er meget af det indhold af lav kvalitet. Det gør det forvirrende for folk at finde det værdifulde indhold, som din virksomhed skaber. Selv hvis de opdager dit indhold, vil dit brand så efterlade et varigt indtryk og give dem lyst til at vende tilbage for at få mere?

 

‘Brand’ vil være din største differentiering i 2020 og fremadrettet.

Det er tid til, at marketingfolk sætter sin lid til den største differentiering, de har haft hele tiden -brandet. Vi stoler så meget på anbefalinger om produkter og tjenester fra venner, familie og kolleger, at det er vigtigt at opbygge et velrenommeret brand, som forbrugerne kan forholde sig til og resonere med - Ikke kun for at øge det direkte salg, men også for at påvirke, hvordan folk taler om din virksomhed til andre (og dermed det langsigtede salg).

Det er her, vi tror, at brand marketing med fokus på likability kan hjælpe. Med denne tilgang skaber og distribuerer virksomheder værdifuldt indhold med det formål at have en positiv indflydelse på den samlede opfattelse og værdi af deres brand og de følelser, det indebærer. Sandheden er, at digitale reklamer er blevet mindre effektive med tiden, og dét at skabe tilknytning til dit brand er vigtigere end opmærksomhed. Så hvorfor ikke give slip på de gamle rustne marketingtaktikker og starte med at skabe mere engagerende indhold, der får dig til at skabe et publikum af ægte fans til dit brand?

← Older Post Newer Post →