4 typiske videofejl og hvordan du undgår dem

Posted by Peter Jensen on

Det eneste, der er værre end at ikke lave video, er at lave video forkert.
Marketingverdenen er begejstret for video. Statistikkerne lyver ikke. Den potentielle ROI er massiv. Video kan være et kraftigt redskab, men der er også en negative side af video. 62% af forbrugerne vil udvikle et negativt brand image, hvis et brand udgiver videokampagner af dårlig kvalitet, og desværre rammer mange marketingfolk stadig ved siden af.

Det er let at forstå hvorfor. Takket være smartphones og intuitiv produktionssoftware tror alle, de kan være en videoproducent. Men muligheden, som teknologien har skabt, har resulteret i en videokvalitet i lav kvalitet drevet af uerfarenhed. Dårligt producerede og distribuerede videokampagner frustrerer publikum, der er klogere nu end nogensinde før.

Når det kommer til videomarkedsføring, får du det ud af det, som du lægger i det. Hvis du skal bruge dine videokundskaber til en marketingkampagne, skal du undgå disse 4 typiske fejl i videomarketing:

 

Videofejl nr. 1: Kun at bruge video til top-funnel formål.

Ja, video er utroligt engagerende og det ultimative værktøj til at skabe brand awareness. Men du skal ikke kun bruge video som et top-funnel værktøj. Video er lige så effektivt, når det skubber folk gennem mid-funnel, og når man lukker salget.

Prøv eksempelvis at oprette et webinar for at skubbe leads længere nede i tragten. Med hensyn til leads i bunden af din salgstragt, kan du lave en produkt/demovideo for at lokke dem til at tage en købsbeslutning.

 

Videofejl nr. 2: At prøve at snyde målgruppen.

Mennesker er super bevidste om ikke at blive lokket af afsendere, der ikke repræsenterer sig selv oprigtigt. Bizarre thumbnails, prangende overskrifter og unøjagtige beskrivelser giver ikke dit brand følgere og kunder. Til gengæld vil det give dig et dårligt ry online.

Find i stedet dit indre, kreative geni frem og kom med spændende titler (der ikke bare er clickbait). Prøv at stille et spørgsmål (og afslør svaret i videoen). Eller besvar et relevant spørgsmål i titlen, og brug videoen til at forklare hvorfor. Prøv at være sjov eller inkorporer aktuelle begivenheder (så længe de er relevante).

 

Videofejl nr. 3: Kun at udgive på én kanal.

Hvis du offentliggør dine videoer på din hjemmeside og YouTube og synes, at det er nok, laver du en fejl med brugen af video. Disse to steder er et fremragende udgangspunkt, men de mest succesfulde marketingsmedarbejdere implementerer en cross-channel strategi.

De kanaler, du vælger at bruge, afhænger af det publikum, du gerne vil ramme, og hvor de tilbringer mest tid online. Udnyt sociale medier og e-mail marketing.

 

Videofejl nr. 4: At lave for komplekse videoer.

Folk er tilbøjelige til at ville overøse deres videoer med så meget information som muligt. Dette svækker og forvirrer budskabet, og gør historien for forvirrende til, at publikum kan følge med. Og i sidste ende handler det jo om, hvad seerne kan huske, EFTER de har set videoen, ikke?

Gør budskabet enklere, og fordel flere forskellige budskaber i flere forskellige videoer. Din marketingstrategi skal indeholde MANGE videoer. Prøv ikke at pakke det hele i én.

← Older Post Newer Post →