Derfor føler du dig akavet foran kameraet

Posted by Peter Jensen on

At være akavet smitter

Hvem er ellers blevet beskyldt for at tale meget med deres hænder? Jeg er skyldig i en håndbevægelse ... eller to, mens jeg forklarer. Det er imidlertid svært at bemærke overforbrug af hænder, mens du taler. Normalt er du i øjeblikket, og det er sådan, du udtrykker dig selv og understreger dine pointer. Men når nogen har påpeget det, er det svært at ignorere.  Og når du bemærker det, bliver du selvbevidst, og pludselig er du nødt til at tvinge dine hænder til at hænge langs din side, og du føler ikke, at du virkelig kan udtrykke din pointe.

Forestil dig at kunne se dig selv gøre dette på kameraet - det er ikke længere en anden, der fortæller dig, at dine bevægelser er akavede, du ser det selv. Og pludselig forstærkes din selvbevidste usikkerhed. Og da du er din egen største kritiker, tænker du automatisk over, hvor akavet du ser ud, og ingen ønsker nogensinde at se en video, der indeholder dig.

Vores bevægelser og kropsholdning er begge ting, du føler, men sjældent ser. Alle nonverbale signaler er direkte repræsentationer af, hvad du faktisk tænker eller føler - din krop og dit sind er forbundet. Så ligesom dit kropssprog kan få dig til at føle dig utilpas, kan du også bruge dit kropssprog til at formidle tillid. Her er de psykologiske grunde til, at vi ikke kan lide den måde, vi ser ud på kamera, og nogle tip til at føle os mere sikre på skærmen:

 

Hvorfor vi tænker, at vi ser så akavede ud

Når vi ser vores ansigter på skærmen, ser du på dit ansigt på en helt anden måde - det er ikke et spejlbillede, og vi er IKKE vant til at se os selv sådan. Og når du lytter til din optagede stemme, der afspilles på video, hader du den, fordi en optaget stemme lyder meget anderledes end den stemme, du hører, når du taler. Det viser sig, vi ikke kan lide hverken den fysiske måde, vi ser ud på, og den måde vi lyder på.

Bevægelse er noget, vi føler, ikke noget vi ser. Så når du ser dig selv på kameraet, oplever du en følelse af kognitiv dissonans, hvilket betyder den måde, du tror, din holdning og din stemme ser og lyder på, ikke svarer til det, du faktisk ser eller hører.

 

Sådan føler du dig mere selvsikker

Ikke alle er et naturtalent foran et kamera, men med et par tip kan du narre alle til at tro, at du er! Du behøver ikke engang at ændre den måde, du handler på, du skal bare gøre, hvad du naturligt gør ... se naturlig ud. Brug dine hænder til din fordel - at være udtryksfuld får dig til at virke mere energisk og varm, i stedet for ikke at bruge dine hænder overhovedet, hvilket får dig til at se kold, analytisk eller robotagtig ud.

 

Men hvordan bruger du dine hænder ordentligt?

  • Brug ikke den samme gestus igen og igen - bland dem!

  • Hold dit kropssprog åbent - kryds ikke dine arme, hvilket er et underbevidst trick, som dit sind bruger for at få dig til at få en følelse af sikkerhed, men det får dig også til at virke kold eller uinteresseret.

  • Nogle mennesker føler sig mere komfortable ved at holde noget i hænderne, men sørg for, at det er relevant for videoen og ikke distraherer.

 

Hvis du bliver sceneskræk, skal du gøre settet til dit sikre sted med disse tip:

  • Du vil komme til at lave fejl - så grin af det. Ikke engang elite Hollywood-skuespillerne forventes at være fejlfri, så løsne op og grin af din fejl.

  • Ingen rammer den første take - hvis du føler, du pauser på et underligt sted i sætningen, snublet over et ord eller laver en akavet gestus, skal du ikke være bange for at bede om at tage et nyt take, hvis det vil gøre dig mere sikker på slutproduktet.

  • Find og medbring en person, der opmuntrer dig. Positiv opmuntring kan være præcis, hvad du har brug for for at overvinde enhver følelse af frygt eller af at være akavet.

I sidste ende skal du ud af dit eget hoved for at gøre dit bedste foran kameraet. Og med et godt team på plads, der kan hjælpe dig med at se og føle dig som din bedste version, bliver det lettere!

← Older Post Newer Post →