Sådan bruger du video på din landingpage

Posted by Peter Jensen on

Vigtigheden af en god landing page kender vi alle, men hvad med video landing pages? Det kan virke fristende at bruge video på dine landingssider, men som med de fleste ting, betyder det ikke, at du skal bruge video, bare fordi du kan. Så… skal du bruge det?

I dette indlæg ser vi på, hvad der er video landing page er, og hvilke typer af virksomheder der med fordel kan inkludere video på deres landingssider.

 

Hvad er en video landingsside?

Det er stort set, som det lyder - video landing pages er landingssider med indlejret video for at illustrere værdien af det produkt eller den service, der tilbydes.

Normalt er videoen på landingssiden integreret i en enkeltstående afspiller, f.eks. YouTube eller Vimeo, sammen med statiske billeder og tekst ved hjælp af standard HTML-kode. Det er usædvanligt, at en video landingpage er en full-screen "multimedieoplevelse", men den er sandsynligvis blevet prøvet af et filmstudie eller et fancy startup.

 

Hvad er fordelene ved video-landingssider?

Bortset fra at se flot ud (hvis det håndteres korrekt og er produceret i en høj standard), har video landingssider flere fordele, som deres traditionelle alternativer bare ikke kan matche. Lad os gennemgå nogle af fordelene ved video landingssider.

 

Video-landingssider gør komplekse produkter mere tilgængelige.

Hvis din virksomhed tilbyder et komplekst produkt - hvis du eksempelvis er en SaaS virksomhed - er video landingssider en fremragende måde at forklare en masse information på kort tid.

Videoer kan gå gennem et produkt eller en tjeneste, forklare indviklede nuancer af produktet meget hurtigere og mere effektivt, end tekst kunne, og endda illustrere fordelene ved at bruge dit produkt eller din service på en mere attraktiv, engagerende måde.

 

Video-landingssider underholder dine potentielle kunder.

De ved muligvis ikke det endnu, men hvis du kan formå at underholde dine kundeemner, har du en meget større chance for, at de faktisk konverterer. Hvorfor? Fordi folk reagerer positivt på følelsesmæssig connection.

En af de største udfordringer ved at øge konverteringsraten er aktivt at engagere dine kundeemner, og dette er et område, hvor video kan vise sit værd. Hvis du kan få fat i - og beholde - dit publikums opmærksomhed, vil det være meget lettere at konvertere dem. Uanset om du udfører dette gennem brug af animation eller på andre måder, giver videolandingssider dig den unikke mulighed for at gøre dit produkt og din forretning underholdende - en betydelig udfordring for almindelig gammeldags tekstbaserede landigssider.

 

Videoen kan fungere som et tilbud.

Ligesom de fleste mennesker reagerer positivt på følelsesmæssig connection, vil mange potentielle kunder reagere positivt på videoer, der giver dem ægte værdi. Hvis din video landingsside kan udrette dette og få dem til at konvertere, forstærker det værdien af dit brand i kundens bevidsthed - en win-win for alle.

 

Hvilken slags virksomheder kan drage fordel af video landingssider?

Det lette svar er, at praktisk talt enhver virksomhed kan drage fordel af at bruge video på deres landingssider. Som med alt andet kan video landingssider dog være særligt fordelagtige for visse virksomheder mere end andre.

 

Virksomheder i "kedelige" brancher.

I modsætning til de heldige mennesker, der sælger eventyrlige ferier til velhavende vovehalse, er nogle af os nødt til at sælge forsikringer, kasser og andre vigtige, men endnu ikke værdsatte produkter. Det betyder dog ikke, at du ikke kan krydre tingene lidt ved at bruge video til at gøre dine produkter mere tiltalende.

 

Virksomheder i "spændende" brancher.

Nogle gange er dit produkt i sig selv så spændende, at blot ord og billeder ikke kan retfærdiggøre det. Hvis din virksomhed tilbyder et sexet, spændende produkt, er video landingssider den perfekte måde at få dem til at skinne og overbevise potentielle kunder til at konvertere.

 

Video landingsside FAQ.

Nu hvor vi har konstateret, at praktisk talt enhver virksomhed kan drage fordel af video landingssider, er vi nødt til at stille nogle mere vanskelige spørgsmål om, hvordan du integrerer video på dine landingssider uden at risikere at påvirke din eksisterende konverteringsrate i testperioden.

 

Skal video autoplay?

Normalt er dette spørgsmål en no-brainer. Der er få ting mere irriterende end at møde en automatisk videoafspilning, når du lander på en side. Imidlertid er det generelt en god idé i de fleste tilfælde at give dit publikum kontrol over, hvornår man skal afspille en video, men det kan være risikabelt at gøre det på video-landingssider.

For det første er dine potentielle kunder muligvis ikke klar over, at det er mening, de skal trykke "Play" med det samme, hvilket fører til forvirring, og det kan endda betyde, at de muligvis forlader din landingsside helt. For det andet har du bogstaveligt talt kun sekunder til at fange og holde dine kundeemner opmærksomme - dyrebar tid, som din professionelt producerede video kan miste med hvert sekund, der går.

Imidlertid er folks foragt for autoplay videoer ikke noget, du skal lege med. I sidste ende er den eneste måde at beslutte, om din video skal afspilles automatisk, at A/B teste to versioner af din video landingsside; en med en automatisk afspilningsvideo, og en der giver brugeren kontrollen.

 

Hvor lang skal en video på en landingsside være?

Det næste spørgsmål, du måske stiller dig selv, er hvor lange videoer på dine landingssider skal være.

Efter min erfaring overvurderer folk næsten altid, hvor kort attention-span folk har. Det allervigtigste er blot at holde det konstant relevant for seeren.

Hvis du kan, så producer flere versioner af en video med forskellig længde, og test dem. Jeg vil anbefale ideelt set anbefale omkring 90 sekunder til landingssider - lige længe nok til at formidle de vigtige oplysninger om dit produkt eller din service, men ikke så længe at du risikerer at kede dine besøgende til at smutte, før de konverterer.

 

Bør video landingssider bruge animation?

Mange virksomheder bruger animation til at illustrere komplekse koncepter. Animation kan være meget sjov og meget effektiv, men det er også meget arbejde og kan øge dine produktionsomkostninger betydeligt.

Hvis du ikke har en videograf internt, der kan lave animation, er du nødt til at outsource arbejdet til et produktionsfirma - og det vil ikke være billigt. Afhængig af varigheden af din video, kompleksiteten af den animation, du prøver at opnå, og den frist, som du arbejder med, kan omkostningerne blive meget høje.

Alternativt giver softwarepakker som Adobe After Effects dig mulighed for at oprette imponerende animerede kompositioner, som kan eksporteres til supplerende redigeringspakker som Adobe Premiere, men disse programmer er komplekse og det tager tid at lære. De kræver også passende kraftig hardware, da videoproduktion kan være meget krævende for din computers hukommelse og processor.

Animation er ikke for enhver, og hver video kræver det heller ikke. Hvis du har råd til det, og det fungerer til dit projekt, så gør det - men lad være, hvis alt hvad du har brug for er en simpel video af en repræsentant for din virksomhed.

 

Hvor stor skal min video være på landingssiden?

Folk skal kunne se dine landingssider på en række forskellige enheder. De ser muligvis på dine landingssider på en smartphone eller tablet, en bærbar computer eller endda en widescreen-skærm. Af denne grund er det vigtigt at vælge en videostørrelse, der ser godt ud på en række af forskellige skærme.

Du skal muligvis eksperimentere med forskellige størrelser, indtil du får en balance mellem synlighed og praktisk.

For at undgå forvrængning skal du naturligvis sørge for, at dine videoer er formateret i det rigtige billedeformat. Lad os sige, at du beslutter, at din video bliver 650 pixels bred. For at opretholde det korrekte billedeformat skal din video være 366 pixels høj.

← Older Post Newer Post →