Sådan anvender du video til intern kommunikation | Guide

Posted by Peter Jensen on

Video er fremtidens interne kommunikationsværktøj.

Når virksomheder overvejer at gøre brug af videoindhold, tænker de ofte på ekstern kommunikation: Hvordan de skal kommunikere deres brand og deres meddelelser til kunderne. Men du bør ikke begrænse dig til disse misforståede og forudfattede forestillinger. Der er utallige typer videoer, der kan udnyttes til ALLE typer kommunikation udover eksterne markedsføringsmaterialer. Herunder gælder video til intern kommunikation.

 

Hvorfor bruge video til intern kommunikation?

Hvor skal vi begynde? Videoer er mere fangende og engagerende end alle andre typer kommunikation. Her er nogle andre grunde:

 

1) Video er let at distribuere.

Videoer kan ses når som helst og hvor som helst. De konsumeres let, mens du er på farten, hvilket øger fordelen ved at bruge video i al din kommunikation. Med hensyn til intern kommunikation skal du tænke på video som dit nye og forbedrede memo. Du kan nemt dele video-træningsserier, how-to-guides, hurtige opdateringer og meget mere i videoformat.

 

2) Det er lettere at kommunikere begivenheder eller konferencer.

Tænk både på selve messen, men også i forbindelse med at give din virksomhed besked om kommende messer, konferencer eller andre begivenheder. Du kan nemt oprette en video inden begivenheden for at uddanne dine medarbejdere om, hvad begivenheden handler om, og hvad din virksomhed sigter mod at opnå ved at deltage. Brug af video i denne form for kommunikation hjælper med at skabe en stærkere menneskelig forbindelse med dit publikum - dine medarbejdere.

 

3) Du kan forbedre virksomheds- og produktopdateringer.

Hold medarbejdere informeret om produktopdateringer, virksomhedsændringer, virksomhedsopdateringer, CEO-meddelelser og mere med video. Dine medarbejdere er meget mere tilbøjelige til at forstå disse oplysninger i videoform i modsætning til en e-mail, der går tabt i en indbakke, eller et memo, der bliver smidt i skraldespanden.

 

Hvilke typer videoer skal jeg bruge til interne kommunikation?

How-to videoer.

Denne type video giver dig mulighed for at gå i detalje omkring, hvordan du udfører en opgave. Tænk på det som en brugsanvisning på steroider. How-to videoer er enkle og giver både visuelle og auditive trin-for-trin-instruktioner, og er derfor perfekt, hvis du gerne vil gøre dine medarbejdere fortrolige med et nyt værktøj, en proces eller en procedure.

 

Forklaringsvideoer (også kendt som explainer-videoer).

Explainer-videoer er temmelig selvforklarende - de hjælper med at gøre processer, produkter, funktioner, fordele osv. lettere at forstå. En forklaringsvideo kan være et kraftfuldt værktøj for din virksomhed til at fange opmærksomheden fra dit publikum på en engagerende og sjov måde. Men explainer-videoer kan fungere på flere niveauer; de kan hjælpe med at forklare en proces internt, mens de samtidig leverer en løsning til kunden - og denne løsning er din virksomhed!

 

Onboarding videoer.

Onboarding processen kan drage fordel af at bruge videoindhold til at lære nye medarbejdere om din virksomhed. Faktisk er kun få ting mere kedeligt end at trække sig gennem en ældgammel håndbog om gamle politikker og procedurer på dit nye job. Med video kan du hurtigt introducere dine nye medarbejdere til do's and dont's i din virksomhed, herunder vision, sundheds- og sikkerhedsoplysninger og forretningspolitikker, på en mere underholdende og engagerende måde.

 

Træningsvideoer.

Når det kommer til uddannelse og opkvalificering af medarbejdere, er det nødvendigt at dele en ensartet  besked til dine medarbejdere. Og når du deler disse oplysninger via video, giver det dine medarbejdere mulighed for at gennemgå materialet i deres eget tempo.  Og ja, informationen synker faktisk ind - i modsætning til at gå gennem møder og præsentationer, hvor information kastes om sig, og det forventes, at medarbejderne tager det vigtigste med sig.

← Older Post Newer Post →