Hvilken type video skal jeg bruge?

Posted by Peter Jensen on


Videoproduktion er meget mere end reklame

Mange virksomheder vil gerne have lavet video i forbindelse med en kampagne, de kører, men video kan bruges til meget mere end kampagner, og her er et par forslag.

 

Ekstern kommunikation

Video til ekstern kommunikation skaber opmærksomhed. Det første eksempel, vi vil bruge, er den eneste type, vi allerede har nævnt: Kampagner. Video fungerer godt til kampagner, da video er lettere at konsumere end eksempelvis tekst. Video spiller på flere sanser og er derfor mere inddragende, men især muligheden for at bruge musik i videoer er essentiel, da musik skaber følelser hos mennesker. 

 En anden videotype er værdiskabende indhold. Hele filosofien med at skabe værdi frem for salg er det, vi hos Labelless Media, står for. Der er flere fordele ved denne videotype og heriblandt 'the rule of reciprocation', hensyn til menneskets kognition, stærkere internalisering af budskab mm. Da vi har skrevet dybdegående indlæg om dette, vil vi lade dig læse disse for at få det rette overblik over nogle af fordelene. 

Den tredje form for video i ekstern kommunikation, vi vil forslå, er videoer til at skabe søgemaskine trafik. Vi er på ingen måde eksperter i SEO - det lader vi de professionelle om - men flere artikler har påpeget, hvordan brugen af viden har fået deres side til at rangere højere. Hvis vi skal forklare det helt kort (husk vi er ikke eksperterne her), så kan video øge den tid, en person bruger på jeres hjemmeside, og en højere såkaldt 'session duration' giver en højere rangering. I kan evt. læse mere om emnet her.
Men alt dette foregår på Google. Der er også fordele på verdens andenstørste søgemaskine, YouTube. Relevant (læs: værdiskabende) indhold med backlinks til jeres hjemmeside kan også skabe opmærksomhed og trafik. Det kan I læse mere om her.

 

Intern kommunikation

Video i den interne kommunikation hviler på nogle helt andre parametre, end video i den eksterne kommunikation. Måske tænker du, hvordan video kan tjene virksomheden penge, hvis det bliver brugt internt, og det korte svar er skalerbarhed og tidsoptimering.
Video er den perfekte måde at skabe en følelse af personlig relation uden at være til stede. Et eksempel på dette er den måde, hvorpå fans føler, de kender en kendt person, fordi de har set vedkommende mange gange, men de har rent faktisk aldrig har en tovejs kommunikation med vedkommende.

Dette kan eksempelvis udnyttes til kursusmateriale, hvor personalet kan uddannes på en skalerbar måde. Det er kun nødvendigt at optage materialet én gang, men det kan bruges igen og igen uden behov for, at underviseren er til stede. 

En anden fordel ved video generelt er, at man kan sætte det, der bliver sagt, i kontekst visuelt. Udarbejder man eksempelvis en instruktionsvideo til onboarding eller lignende, kan man vise, hvordan en bestemt teknik udføres. Denne kontekst gør det lettere at forstå og huske den nye teknik, og på denne måde kan video videreføre en form for mesterlære på en skalerbar måde.

← Older Post Newer Post →