Sådan laver du native TikTok content

Posted by Peter Jensen on

Der er en stor misforståelse i branchen, når det kommer til native indhold og kvalitet på TikTok.

TikTok er sin helt egen, når det handler om, hvordan du skal producere indhold.
Som aldrig før siger gud og hver mand, at det skal være native: "Lav noget content, som forbrugeren ikke føler, er en reklame."

Og det er på sin vis rigtigt. Jeg er stor tilhænger af filosofien om, at reklamer på et helt generelt niveau ikke behøver (eller bør) være en negativ forstyrrelse af den igangværende oplevelse. I stedet bør reklamer bidrage med værdi. Det bør være en positiv oplevelse. Det er også bedre for din langsigtede brandstrategi. 

Når jeg refererer til "reklamer" i den her artikel, så mener jeg i virkeligheden bare alt content af en afsender med kommercielle intentioner.

Derfor giver det også god mening, at der er stort fokus på, at indhold skal være native. Problemet opstår, når definitionen af native bliver forvekslet med andre ting end dets oprindelse.

Native Content VS User Generated Content

Ofte sker den her forveksling med begrebet UGC, User Generated Content.
UGC er indhold, som din virksomhed ikke selv laver, men som brugere af produktet laver. Et typisk karaktertræk for UGC er, at det er optaget på mobilen. Det er desuden ofte en selfievideo, hvor produktet er i brug. 
Og til trods for at kameraet i din mobil hyldes for at være blevet markant bedre over de seneste år, så er det desværre ikke altid synligt i UGC. På grund af sit selfieformat er UGC tit optaget med mobilens frontkamera, som altså ikke er den gode kvalitet, nutiden mobiler hyldes for.
Resultatet bliver en video i relativt lav produktionskvalitet. 

Netop fordi native content forveksles med UGC lever vi en tid, hvor mange er af den overbevisning, at du skal producere dårlig kvalitet for at lave native indhold til eksempelvis TikTok. Det er en fejl. 

Kvalitet VS storyline

Hvis ikke native betyder dårlig kvalitet, hvad betyder det så?
Vi kan ikke forsimple definitionen af et begreb til én ting. Eksempelvis dårlig kvalitet. Vi er nødt til at se på de elementer, der er gennemgående for det content, der er på TikTok. For nogle elementer går igen lige meget, om kvaliteten er høj eller lav.

Du skal først se på, hvilken adfærd brugeren har på TikTok. Hvorfor bruger de netop dét sociale medie?
TikTok er en underholdningskanal. Videoerne er korte. Du scroller meget. Der er konstant nye trends. Men det er også en content-driven platform. Det betyder, at dit indhold primært ses af folk, der ikke følger dig. Det betyder også, at brugerne reelt set er ligeglade med dig som person, men ikke med dit indhold. Så hvis du kan lave en skabelon til din storyline for alle videoer, så har du et cookie-cutter koncept, du kan udgive i store mængder. 

Så hvad er en storyline? Og hvordan bruger du den?
En storyline er mere eller mindre bare et koncept. Hvis du følger mig på TikTok, har jeg lavet nogle videoer, hvor jeg fremhæver profiler, der gør det godt. Og deres storyline skabelon er bl.a. én af de ting, de ofte har styr på.

De kunne eksempelvis være @isabellahartig. Hendes storyline skabelon er:
Tema: DJ mixes.
Storyline: Se processen bag og det færdige resultat.
Vibe: Relaterbart. Hjemme på værelset.
Udskifteligt element: Sangene der mixes.

Et andet eksempel er @casperdroemme. Hans storyline skabelon er:
Tema: Madanmeldelser.
Storyline: En helt almindelig mand, der smager helt almindelig mad til helt almindelige priser.
Vibe: Sjov/skæv retorik. Relaterbart. Sidder i sin bil og spiser.
Udskifteligt element: Den mad han smager og vurderer.

Om du producerer ovenstående i god eller dårlig kvalitet er principielt underordnet. Og så alligevel ikke. 

Løsningen

Pointen er, at native ikke handler om kvalitet, men om platform og storyline.
Men når dét er sagt, så skal du stadig stille dig selv spørgsmålet om den kvalitet, du vil udgive. Men det er en dialog, der skal handle om brand. For dårlig kvalitet i dit content, kan (og vil) skabe associationer til dårlig kvalitet i dit produkt. 

Så hvad er løsningen?
Vi kalder det Premium Native Ads.

Premium Native tager netop alle de genkendelige elementer fra platformen og bruger dem i en kommerciel kontekst. 
Til organisk indhold følger Premium Native samme princip med storyline skabelonerne. Men til betalt annoncering vil Premium Native ikke følge én fast storyline skabelon, men derimod teste flere forskellige af. 

Se mere om, hvordan du starter på TikTok her.

← Older Post Newer Post →