Derfor skal du skabe dit brand med video

Posted by Peter Jensen on

 

I årenes løb har dét at gøre forretning mere menneskeligt været kernen i mange marketingsaktiviteter

At være dedikeret til at skabe en sammenhængende, autentisk tilstedeværelse online har betalt sig for mange brands på så mange måder gennem årene. Og det er derfor, vi brænder så begejstret for at tilskynde andre virksomheder til at gøre det samme.

 

Hvorfor video er vigtigt

Okay, lad os kalde en spade en spade - Labelless Media arbejder inden for video branchen. Så naturligvis drejer vores brand sig omkring video. Dér fik du os.

Men tag f.eks. blogindlægsvideoer. Nogle gange er blogvideoer fyldt med nyttige oplysninger, og andre gange er de der bare for at glæde. Videoen i begyndelsen af et indlæg om at se godt ud på kamera sigter ikke mod at give nogen reel værdi ud fra et uddannelsesmæssigt perspektiv. I stedet sætter det scenen for indlægget, der kommer, og understreger tanken om, at det kan være skræmmende og udfordrende at være på kamera - selv for en videovirksomhed

Nu tænker du måske, "Hvem har tid til at lave en video bare for at tilføje noget ekstra flair til et blogindlæg?" Fantastisk spørgsmål! Vi foreslår, at virksomheder begynder at tage sig tid til denne type indhold. Du gør det ikke for os, du gør det for dit brand.

Stærk branding skal være en del af din markedsføringsstrategi, hvis du vil have din virksomhed til at vokse over tid. Heldigvis kan video hjælpe med tre vigtige faser i brand-udvikling:

 • Differentiering
Der er masser af konkurrence om forbrugernes opmærksomhed på internettet, hvilket betyder, at det bliver stadig vanskeligere for virksomheder at bryde igennem støj og skabe forbindelse. Takket være stigningen i sociale medier er forbrugernes adfærd ændret - video er ikke kun et medium for større brands, små brands er nødt til at trappe op for at konkurrere
  • Retention
  Med tiden kan video hjælpe dig med at opbygge stærkere forhold til kunderne. Dette fører i sidste ende til mere tillid og mere brand loyalitet
  • Vækst
  Når du har etableret et solidt brand, kan du tage mere kreative risici med video, der kan blive til store afkast på kritiske øjeblikke for din virksomhed

   Video er blevet den primære metode til kommunikation af brandbudskaber online - bare tænk på sidste gang du rullede gennem Instagram og pausede på en annonce. Chancerne er, at en video fik din opmærksomhed. Og da video nu er normen, kan virksomheder ikke længere sætte sin lid til en smart video, der sigter mod at nå hvert eneste af deres markedsføringsmål.

   Lad os nu gennemgå disse tre vigtige faser til brand-building og lære lidt mere om, hvordan din virksomhed kan begynde at opbygge et stærkere brand med video.

    

   Brands skabt med video er anderledes

   Når du ønsker at gøre indtryk på nye kunder, kan video virkelig hjælpe dig med at skille dig ud på en mindeværdig måde.

   Den vanskelige del ved at skabe et unikt brand er… well, faktisk at være unik. Det er meget sværere, end det lyder! Ofte når virksomheder starter, har de en tendens til at vedtage normerne for andre virksomheder i deres branche, hvad enten det drejer sig om at tale om deres produkter på en bestemt måde eller efterligner en designæstetik, der ikke er helt deres egen. Og det giver mening - marketingfolk vil bruge det, der viser sig at fungere.

   Men at "play it safe" er ikke det, der gør dig bemærket.

   Når du producerer en video, er der en sårbarhed og ægthed, der er håndgribelig. Selv hvis du outsourcer produktionen af en video, er der virkelig ingen steder at gemme sig. Fra selve scriptet og placeringen af shootet til den generelle udførelse og budskab, kan en poleret marketingvideo tjene som en ærlig repræsentation af dit brand.

   Og lad dig ikke narre - at placere dig selv "out there" gælder ikke kun for videoselskaber som os.

   Det være svært at tro, men sandheden er - din virksomhed er unik. De historier, du skal dele, er kun dine. Og når du bruger video til at fortælle disse historier, bliver din brandhistorie mere unik efterhånden.

    

   Brands skabt med video fastholder kunder

   Som vi nævnte før, laver vi en masse videoer her hos Labelless Media. Mange virksomheder har imidlertid en tendens til at knytte "video" udelukkende til marketing - og vi vil gerne udfordre denne antagelse.

   At opbygge et brand handler trods alt om meget mere end en marketingvideo. Hvis du sætter dig selv på kameraet, er det muligt at engagere sig personligt i en større skala, og ud over det er det vigtigt for at give et varigt indtryk (og i sidste ende skabe brand fortalere), at skabe centrale berøringspunkter (touchpoints) i hele kundens rejse.

   Bare tænk på din foretrukne lokale barista, der altid kender din ordre og husker dit navn - hvor mange kopper kaffe tog det for dig at komme på det niveau? Faktum er, at det tager tid at opbygge personlige forhold til kunder, uanset om du er en kaffebar eller en teknologisk virksomhed.

   At investere tid og ressourcer i at skabe indhold, der faktisk hjælper med at uddanne dine kunder - ikke kun markedsføre til dem - viser, at du er investeret i deres succes.

    

   Brands skabt med video vokser med tiden

   En af de mest overbevisende grunde til at gøre video til en del af din markedsføringsstrategi er ganske enkelt sagt, video bidrager til vækst. Brug af video til at opbygge dit brand betyder, at du kan vokse på din egen måde - hvilket gør din virksomhed til brancheførende i processen.

   Respekterede brands har typisk mere tillid fra deres kunder, hvilket giver dem mulighed for at tage de risici, der ofte er forbundet med, hvad det kræver for virkelig at vokse.

   Produktion af en videoserie er kun én måde at strække dine kreative grænser og udvide dit brand på. Bare se på Squarespace's landing page for version 7 af deres produkt. I stedet for den klassiske tagline og illustrationstilgang til en produktside, der er så typisk blandt softwareværktøjer, tog virksomheden en unik tilgang ved at fylde hele skærmen med en kortfilm.

   Squarespace har brugt video til at vokse deres brand helt fra starten, hvilket gør dette dristige valg til en mindre risiko for dem. Brugen af video (og minimal tekst) til at annoncere en produktopdatering er et valg, som mange mindre kendte brands aldrig ville tage. Det afslører Squarespace's ambitioner for sit brand - ikke blot at være en website builder, men en motor til selvudtryk. Plus, det åbner op for potentialet for Squarespace at gå i mange forskellige retninger med deres brand i fremtiden.

   At tage en stor chance på en kreativ indsats er det, der adskiller virksomheder. Små justeringer og optimeringer har en tendens til at komme… ingen steder, hurtigt. Med video er virksomheder i stand til at iterere, eksperimentere og udforske med stilvalg og udførelse, hvilket giver dig masser af muligheder for at lære og vokse. Ved at opbygge et brand med video kan du hæve din virksomhed til niveauer, du måske aldrig engang har drømt om før.

    

   Vær modig

   At bruge video til at reklamere for dine produkter, uddanne dine kunder eller endda lukke en aftale er super originalt. Hvad du vælger at gøre med video, er imidlertid en anden historie. Skab forskellige videoer, der bor i alle ender af internettet, og håb at fortælle en historie på den måde, eller tænk på, hvordan video faktisk kan bruges til at opbygge dit brand fra bunden af.

   Men hey, du behøver ikke at lytte til os. Vi er bare et videofirma.

   Newer Post →