10 grunde til at have et længerevarende samarbejde med sit bureau

Posted by Peter Jensen on

Hos Labelless Media er vi gået fra at have fokus på projekter til at fokusere mere på længerevarende og mere værdiskabende samarbejde. Det betyder også, at vi stoppet med at kalde vores kunder for.. Ja, kunder. Nu kalder vi dem samarbejdspartnere.

Med projektarbejde brugte vi meget tid på at sætte os ind i casen hos nye kunder. Planlægning og tilretning tog meget af vores tid. Det betød også, at vores forhold til kunder var lidt overfladiske og ikke udlevede potentialet for den værdiskabelse, vi kunne skabe.

Fordi det var centreret omkring individuelle projekter, var der ikke særlig stor kreativ frihed og muligheder for at skabe en relation og udføre et bedre og mere effektivt stykke arbejde over tid var også sjældent tilstede.

Så vi ændrede måden, vi arbejdede på. I stedet for at kun være videoproducent positionerede vi os også om en strategisk partner. Ved at skabe langsigtede samarbejdsaftaler fik vi muligheden for at blive en betroet rådgiver og ikke blot en producent.

 

Hvordan fungerer længerevarende samarbejde?

Det er egentlig meget simpelt. Det er et aftalt samarbejde mellem et bureau og en klient over en længere begrænset eller ubegrænset periode, hvor man oplever fordelene ved at arbejde tæt sammen og kende hinandens forretning.

For klienter med en god forståelse for deres langsigtede mål og behov giver det dem mulighed for at få højere prioritering og en lavere omkostning pr. færdigt produkt.

Typisk vil samarbejdsaftalen præcisere mængden af arbejde og produkt output, bureauet skal udføre inden for en bestemt tidsramme. Det vil skitsere nøgleprojekter og igangværende aktiviteter, som bureauet er ansvarlig for og sætte en tidsramme for færdiggørelse.

 

10 grunde til at klienter og bureauer bør indelede længerevarende samarbejde:

For bureauer:

  1. Du kan fokusere din tid på at få en dybere forståelse af din klients langsigtede mål og problemstillinger.

  2. Du behøver ikke konstant at lede efter nye kunder for at opretholde en konstant mængde af arbejde.

  3. Du har en klar køreplan for fremtidig produktion og kan budgettere dit teams tid i overensstemmelse hermed.

  4. Du har en forudsigelig kilde til regelmæssig indkomst og klare mekanismer til fakturering af udgifter.

  5. Et solidt partnerskab giver dig mulighed for at tage kreative risici og være ekspert snarere end en tjenesteudbyder.

For klienter:

  1. At arbejde med nogen, der allerede forstår dit brand, sparer tid og fører til bedre indhold.

  2. Du har prioriteret adgang til et bureau, du har tillid til, og behøver ikke at bekymre dig om, om de allerede har booket et andet projekt, når du har brug for dem.

  3. Ved at reservere bureauets tid på forhånd spares penge sammenlignet med at købe på projektbasis.

  4. Det er lettere at integrere det samme bureaus færdige produkt i din større markedsføringsstrategi.

  5. Et længerevarende forhold understøtter eksperimentering og optimering.

 

Er længerevarende samarbejde for alle?

Det korte svar er nej. Hvis klienten ikke har en klar forståelse for sin video markedsføringsplaner, kan længerevarende aftaler lægge stress på forholdet mellem de to parter.

Hvis klienten undervurderer sit behov, kan det føre til uoverensstemmelse i forventninger og tilføje ikke-planlagte timer til bureauets arbejdsbyrde. Hvis en klient overvurderer sit behov, spilder de deres penge, og det kreative team sidder på deres hænder eller snor sig for at finde projekter, der kan udfylde deres tid.

Længerevarende samarbejde er mest nyttigt, når du ved, at et stabilt, forudsigeligt forhold giver mening for begge parter. I disse tilfælde tillader det alle at komme videre fra papirarbejdet og fokusere på at skabe og eksekvere. Det er en måde for både bureauer og klienter at udføre bedre arbejde og vækste deres virksomheder sammen.

← Older Post Newer Post →