Sådan hacker Celsius TikTok marketing

Posted by Peter Jensen on

Jeg stødte på det, vi plejede at kalde en influencer-annonce, sidst jeg scrollede på TikTok. Nu kalder vi det creator content. Umiddelbart kan dén sætning lyde som starten på en negative oplevelse, men det var det ikke. Tværtimod. 
Jeg smilede bagefter og tænkte: "Dét her! Det er fremtiden for autentisk creator content!

Den omtalte video er denne:

 

@ohwoah__ Ad for @CelsiusSweden ♬ 原聲 - ABCandE

 

Ved første øjekast virker det måske bare som skørt content, så hvad er det, jeg ser i den?

Autentisk indhold.
Først og fremmest er indholdet autentisk. Det er true to creator. Det er det, fordi det passer ind i det content, du ellers ser fra Ludde Blomqvist (@ohwoah__). Så da jeg stødte på denne video, kunne jeg hurtigt afkode, at det var en annonce, men at den havde en semi humoristisk tilgang. Generelt vil jeg gerne se det nye content, Ludde udgiver, da hans person og gode stemning virkelig skinner igennem. Denne annonce var ingen undtagelse.

Du kan ses sammenligningen med hans ikke-sponsorerede content her: 

 

@ohwoah__

🕺🏽🕺🏽🕺🙆🏾‍♂️

♬ Mup la - 🥇

 

Samarbejde over tid.
Det bidrager yderligere til autenciteten, at Ludde har samarbejdet med Celsius flere gange. Jeg tror ikke - eller jeg ved faktisk - at jeg ikke vil have skænket brandet en ekstra tanke, hvis bare Ludde lavede én video. For det er ikke den første video, jeg ser, hvor de to samarbejder. 

 

@ohwoah__ In paid collaboration with @celsiussweden ♬ Get Down On It - Kool & The Gang

 

Faktisk er det tredje gang, jeg har set dem samarbejde, af hvad jeg kan huske. De to første videoer var ikke nok til at få mig til at stoppe op og tænke: "Det her er fedt!" Men tredje gang (den første video i denne artikel) ramte plet på content, og de to tidligere videoer gjorde, at jeg kunne huske brandet.

 

 

@ohwoah__ Replying to @may ad for @celsiuseurope Caffeine+ dancebreak is a must before gym👨🏽‍🎨 #celsiussverige ♬ original sound - Ludde Blomqvist

 

Content over commerce.
Det lægger sig op af den autentiske del, men indholdet er desuden underholdende. Det er gode vibes og smil, men vigtigst af alt prøver Celsius ikke at "ødelægge" det ved at styre narrativet på Luddes content. Det er tydeligt en annonce, men det er kombineret med, at deres produkt næsten bare er product placement. Især i de første videoer, Ludde udgav. I den sidste udgivelse (den første video i denne artikel) har han derimod lavet en decideret reklame for dem, men med et sjovt og ironisk take, og det fungerer bare.

Alt i alt er jeg overbevist om, at det her samarbejde gavner Celsius. Det skaber en følelse hos forbrugeren af, at "det skal jeg da lige prøve at smage". Så når de står i supermarkedet, og Celsius er på hylden, vil de 1) vælge det over et andet brand minimum én gang og 2), så vil de måske endda vælge det uden nogen form for konkurrerende brand alternativ, blot fordi Ludde Blomqvist har gjort dem opmærksom på det.

← Older Post Newer Post →